Nem lehet más az év sorozata, csakis a Csernobil

Nem lehet okunk a panaszra a sorozatok terén, de az HBO olyan magasra tette a mércét a Csernobillal, hogy nem igazán akadt kihívója. A Trónok harca fel se fért a listánkra, viszont Phoebe Waller-Bridge produkciója, a Fleabag végre elért talán a magyar közönséghez is. Az év legjobb sorozatai következnek a 24.hu szerint.

10. Szexoktatás (Sex Education)

Nem csak lánctalpas drámákat imádtunk idén, erre pedig a Sex Education a legjobb példa: ezen a fergeteges tinisorozaton ugyanis fergetegesen jól szórakoztunk. A sztori főhőse Otis (Asa Butterfield), a kissé nyámnyila kamaszfiú, aki némi népszerűség, pénz és az osztály lázadójának figyelme kedvéért szexuális tanácsadást kezd a gimiben – minthogy szexuálpszichológus anyukája révén van némi tudása. Már ami az elméletet illeti, Otis ugyanis szűz, erősen frusztrált is szexuálisan, és nem tud például magához nyúlni: ez viszont nem akadályozza meg abban, hogy megértő és hasznos szextanácsokat adjon, kb. „aki nem tudja, tanítja” jeligére, így az üzlet szárnyal. Ebből az alaphelyzetből sejthetően egy sor kínos és fergetegesen vicces helyzet sül ki, a sorozat pedig képes arra, hogy a témától függetlenül úgy legyen humoros, hogy ne menjen át alpáriba, sőt még némi tanítást is belecsempészik a képletbe, amire végül az a megejtő kedvesség teszi fel a koronát, amivel ezek a kamaszok bukdácsolnak át a tinédzserkor forrongó időszakán. Akárhányszor újranézhető sorozat, Gillian Anderson pedig az utóbbi évek legjobb komikai teljesítményét nyújtja, szégyen, hogy a Golden Globe-on ezt nem vették észre. (Bodnár Judit)

[embedded content]

9. The Morning Show

Az Apple csak az év végén, novemberben szállt be a streaming szolgáltatók bulijába, de ez nem azt jelenti, hogy nincs helye a legjobbak listáján: Jennifer Anistonnal és Reese Witherspoonnal egy eszméletlen jó sorozatot rakott le az asztalra. A Morning Show egyszerre szól a #MeToo-ról

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs