Nem ad magyarázatot bakonyi földjeinek titkáról a fideszes polgármester, szerinte mégis minden rendben van

Kedd este végre megszólalt 60 hektárnyi bakonyi földje kapcsán Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros fideszes polgármestere.

Hétfőn írtuk meg, hogy Rogán Antal utódja az elmúlt években úgy vásárolt mintegy 30 hektár földet Bakonybélben, hogy annak anyagi fedezete, költsége nem olvasható ki a vagyonnyilatkozatából. Az említett földnagyság értékének (mintegy 25-30 millió forintnak) ugyanis valamiképp nyoma kellene, hogy legyen a vagyonnyilatkozatban, mint költségnek, de nincs így, legalábbis nem látható a dokumentumokban. A részletekért olvassa el tegnapi cikkünket:

Éppen ezért még júniusban kétszer is rákérdeztünk az V. kerületnél, hogy miből finanszírozta ezeket a földvásárlásokat a polgármester, mert a vagyonnyilatkozatából nem derül ki, és megkértük, árulja el, mennyibe kerültek az egyes földdarabok. Hónapokig nem kaptunk választ a kérdéseinkre, amelyeket szeptemberben ismét feltettünk, de továbbra sem érkezett reakció.

Hétfő óta egyébként eddig Szentgyörgyvölgyi sem szólalt, de kedd este a Magyar Nemzetben egy rövid nyilatkozatot tett közzé. Ettől azt remélhettük, hogy magyarázatot ad arra, hogy a földeket miből vásárolhatta, hogy mennyibe kerültek ezek a földek, és mi a helyzet a vagyonnyilatkozattal.

Azonban nem ez történt.

Szentgyörgyvölgyi ugyanis meg se próbálta a vagyonnyilatkozatában nem látszó pénzügyi fedezetet megmagyarázni, egyszerűen kijelentette: ő semmi szabálytalanságot nem csinált, és lezárja az ügyet.

Sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családunk több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami minden egyes vagyonnyilatkozatomban egyértelműen szerepel és nyomon követhető. A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta – teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában, hiszen nincsen mit titkolnom.

És bár azt írja, hogy nincs mit titkolnia, nem árulja el, hogy a földeket miből vásárolta, és hogy mennyi volt az áruk.

Rogán Antal utódja hozzátette: a politikai csatározásoktól, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is elhatárolódik, ezért nem kívánja azzal segíteni az ellenzék kampányát, hogy reagáljon a vádaskodásaikra. „Én inkább a belvárosiakkal közös

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs