MUISZ: ellenőrzik a közvetített utak szervezőit Szlovákiában

Ezzel kapcsolatban Molnár Judit, a MUISZ elnöke a Turizmus Online-nak elmondta, hogy néhány vállalkozás hivatalosan megkereste a szövetséget, és információt kért a MUISZ álláspontjáról. A MUISZ szakértőket kért fel annak érdekében, hogy megfelelő tájékoztatást tudjon adni a tagság számára. A jogszabályi értelmezés szerint az utazási irodáknak már az ajánlat adásakor is fel kell tüntetniük az utazás szervezőjét.

A szövetség feladata, hogy foglalkozzon a kérdéssel, mert feladatának tekinti az irodák jogszabályok közötti eligazodását is. „Ha felelősséggel akarunk a szakma érdekében tevékenykedni, akkor fel kell hívnunk minden kockázatra a tagság figyelmét” – fogalmazott Molnár Judit a szlovák ellenőrzésekre és a jogszabályi kötelezettségre utalva.

A MUISZ által kiadott jogértelmezés szerint az utazó szempontjából lényeges termékjellemző a szolgáltatás nyújtójának kiléte, illetve általános szerződési feltételeinek tartalma. Ezt támasztja alá a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény is, amely szerint vásárlásra felhívás esetén jelentős információnak minősül annak a vállalkozásnak az azonosításra alkalmas neve és címe, amelynek a javára a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója eljár.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs