Moszkva mellett felrobbantották Daria Duginát, Putyin vezető ideológusának lányát

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Felrobbantották Putyin ideológusának lányát Vissza a közvetítéshez

A BBC számol be az orosz állami médiára hivatkozva arról, hogy szombaton éjjel Moszkva mellett felrobbant az az autó, amelyben Daria Dugina, a Vlagyimir Putyin orosz elnök fő ideológusaként emlegetett Alekszander Dugin lánya utazott.

A 112 nevű orosz oldal szerint apa és lánya mindketten ugyanarról az eseményről utaztak haza szombat este, de az apa az utolsó pillanatban úgy döntött, másik autóba száll. A Telegram orosz üzenőoldalon terjed egy felvétel, amelyen utóbbi döbbenten a lángokra mered, miközben a mentőalakulatok a helyszínre érnek – a BBC a videó hitelességét nem tudta megerősíteni.

Orosz állami hatóságok nem erősítették meg a halálhírt, a Tassz hírügynökség is csupán annyit közölt, hogy egy terepjáró női sofőrje életet vesztette, amikor autója felrobbant.

Duginnak nincs hivatalos kormányzati szerepe, de Putyin agyaként, olykor Raszputyinjaként emlegetik. Lánya maga is ismert újságíró volt, az Ukrajna elleni háború hangos támogatója, aki önjogán is szerepelt az USA és az Egyesült Királyság szankciós listáján dezinformációs tevékenysége miatt. Idén májusban „civilizációk harcaként” írta le a háborút, és büszkének mondta magát, amiért apjával együtt szerepel a kitiltottak névsorában.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs