Megint legyőzte Ausztriát, kijutott a vébére a női kéziválogatott

Miután az első, grazi mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott 41-23-ra legyőzte Ausztriát a világbajnoki selejtezőben, így lényegében biztossá vált, hogy Kim Rasmussen csapata ott lesz a november-decemberi olimpiai kvalifikációs vébén Japánban. A visszavágó sem okozott gondot, a mieink magabiztosan nyerték meg 28-19-re a zalaegerszegi összecsapást.

A szerdai mérkőzés eleje szorosan alakult, a 19. percben még 8-8 volt az állás, nem sikerült leszakítani a riválist. Közben ráadásul megsérült Háfra Noémi, megrándult a térde, így számára korán véget ért az összecsapás. A játékrész végére már sikerült ellépni az osztrákoktól elsősorban Klujber és Klivinyi találatainak köszönhetően, a szünetre így már hatgólos volt a magyar előny (16-10).

Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy a magyarok a visszavágót is magabiztosan nyerik, a találkozót végig kézben tartva, az 55. percben már tízzel vezetve (27-17) győztek végül, még az is belefért, hogy a végére kicsit szétesett a játékunk. A megsérült Háfra helyére beszálló Klujber hat, Klivinyi öt góllal zárta a mérkőzést.

A magyar válogatott kijutása a vébére egy pillanatig nem forgott veszélyben, összességében 27 (69-42) góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél a párharcban. A csoportokat június 29-én sorsolják ki Tokióban.

Eredmény – vb-selejtező, visszavágó

Magyarország – Ausztria 28-19 (16-10)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs