Medvegyev nem hagyta, hogy Djokovic megcsinálja a naptári Grand Slamet

A második helyen kiemelt Danyiil Medvegyev nyerte az idei utolsó Grand Slam-tornát, a US Opent.

A meccs előtt minden arról szólt, hogy Medvegyev döntőbeli ellenfele, a szerb Novak Djokovic 1969 óta az első férfi teniszező lehet, aki egy naptári évben mind a négy nagy tornát megnyeri.

De nem lett.

A kettejük párharcában 5-3-ra vezető Djokovic az előző négy meccséhez hasonlóan elvesztette a nyitószettet: a harmadik Grand Slam-fináléjában szereplő Medvegyev 2:0-lal kezdett, és két bréklabdát hárítva végigvitte az előnyét.

A 25 éves orosz a folytatásban is magabiztos volt – a szerb egy ízben dühében összetörte az ütőjét –, 5:4-nél kiszerválta a második játszmát, és másfél óra elteltével egy szettnyi távolságba került élete első GS-serlegétől.

A harmadik felvonás a harmadik Medvegyev-brékkel indult, a 198 centis trónkövetelő néhány további Djokovic-baki révén megcsinálta a dupla bréket, majd 5:1-nél még megremegett adogatóként, amiben az is közrejátszhatott, hogy a Djokovicnak szurkoló New York-i közönség rendre megzavarta a szervái előtt.

Djokovic 5-4-re feljött, de Medvegyev ekkor már nem engedte ki a kezéből a meccset.

A találkozó 2 óra 16 percig tartott. A szerb játékos rekordot dönthetett volna 21. Grand Slam-diadalával, így viszont továbbra is hármas holtverseny van a rangsor élén, hiszen neki, Roger Federernek és Rafa Nadalnak is 20-20 győzelme van a négy nagy versenyről.

Medvegyev pályafutása 13. trófeája mellé 2,5 millió dollárt (762 millió forint) kapott.

US Open, férfi döntő:

Medvegyev (orosz, 2.) – Djokovic (szerb, 1.) 6:4, 6:4, 6:4

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs