Márki-Zay: Zsarolással próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev támogatására

Interjút adott a 444-nek a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) politikusa, Márki-Zay Péter, aki az ellenzéki előválasztás második fordulójában a DK-s Dobrev Klárával csap össze, szerda este pedig élőben is vitázni fognak az RTL Klubon.

A beszélgetésben Hódmezővásárhely politikusa több erős állítást is tett. Az egyik, hogy Márki-Zay szerint a másik oldalon, vagyis a DK-nál „megkeresik a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjait és alapítóit, és megpróbálják rávenni őket”, hogy vele szemben kritikus nyilatkozatokat tegyenek, valamint

azzal próbálnak polgármestereket rávenni Dobrev Klára támogatására, hogy megzsarolják őket, hogy a közgyűlésben majd a DK-frakció megbuktatja a polgármestert, ha nem teszik.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette: „kérdezzék meg Karácsony Gergelyt, hogy ismeri-e ezt a zsarolási technikát”, és megjegyezte: van konkrét tudomása ilyen helyzetről, legalább három nevet tudna mondani, de az engedélyük nélkül nem akarja ezt megtenni.

Szóba került Gyurcsány Ferenc is, akivel kapcsolatban Márki-Zay azt mondta: ő volt az, aki megvétózta, hogy a civilek képviseletében ott lehessen a hatpárti egyeztetéseken a 2020-as, az ellenzéki összefogásról szóló egyeztetéseken, pedig maga is az egyik kezdeményezője volt. Ezzel együtt az MMM politikusa túlzásnak tartja a második forduló felfokozott hangulatát, bár úgy gondolja, hogy ez a Demokratikus Koalíció hibája: „Szerintem nem elfogadható, hogy egymás személyét, családját, lejáratókampány céltáblájává teszik a közösségi médiában, az egyik fél szervezett kommentelői. Szerintem nem elfogadható, hogy az egyik fél kampányrendezvényén az egyik előénekes, a párt egyik jeles tagja, a másik személyének a lejáratásával foglalkozik, és hosszasan csak erről szónokol”. Hozzátette ugyanakkor, hogy az MMM több DK-s jelöltet is támogatott.

Azzal kapcsolatban, hogy az ellenfél képviselői szerint ő lehazaárulózta a szavazókat, Márki-Zay kijelentette:

A félreértéseket tisztázandó én már egy elnézéskérést is kiadtam, pedig a számból soha nem hangzott el a »hazaáruló« kifejezés. Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy nem a szavazókról, nem a DK szavazóiról beszéltem, amikor az árulás szót használtam, hanem a

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs