Március 31-ig nyitva marad a Miniversum

A tulajdonosok lapunkhoz eljuttatott közleményükben azt írták, a január 31-i bezárás bejelentése után merohamozták a látogatók az Andrássy úti épületet, a téli szünetben 1,5-2 órát is várni kellett a bejutásra, a napi látogatószám 800 és 1000 közöttire is felkúszik. A kiemelten forgalmas napokon arra is volt példa, hogy nem tudtak mindenkit beengedni.

A tulajdonosok és üzemeltetők szeretnék a látogatókat maradéktalanul kiszolgálni, ezért úgy döntöttek, két hónappal eltolják a Miniversum bezárását. Így 2020. március 31-ig tekinthető meg az óriási, részleteiben kidolgozott, folyamatos mozgásban lévő terepasztal. A kiállításra az előre megváltott jegyek – függetlenül a rányomtatott érvényességi időtől – a zárásig érvényesek.

Martisz Gábor, a Miniversum ügyvezetője a közleményben elnézést kért azoktól, akik nem, vagy csak hosszas várakozás után tudtak bejutni a kiállításra. Mivel mindenkinek biztosítani szeretnék a lehetőséget, ezért kitolják a nyitva tartást. Az ügyvezető hozzátette, egyáltalán nem számítottak ekkora érdeklődésre, ezért döntöttek úgy, hogy az eredetileg három hónapig tartó bontási időszakot lerövidítik, a kiállítás nyitva tartását pedig meghosszabbítják.

Elmondása szerint rengetegen jelentkeztek, akik szeretnék megmenteni a kiállítást, belföldről és külföldről is sokan jelentkeztek, akik megvásárolnák a komplett terepasztalt. Angliából, Németországból, az Egyesült Államokból is jelentkeztek már érte. Erre azonban nincsen lehetőség, a Miniversumot ugyanis kifejezetten a jelenlegi Andrássy úti helyszínre tervezték és építették be, ezért máshol nem lehet ugyanebben a formában kiállítani.

A terepasztaloknak csak egyes elemei mozdíthatók: többek között a figurák, az épületek és a vasúti, közúti járművek. A sínek, a domborzat, és számos elem ragasztva van, ezek nem bonthatók, ahogy a technikát sem lehet egy az egyben máshova áthelyezni” – részletezte Martisz Gábor.

A látogatókat a zárásig is számos érdekességgel várja a Miniversum, a karácsonyi, ünnepi installáció még január végéig megtekinthető. Emellett március végéig látható a Miniversum születését, építésének történetét bemutató 24 képből álló fotókiállítás, amely érdekességekkel és kulisszatitkokkal várja a látogatókat a játszóház mögötti folyosón.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs