Már az év elején lefoglaljuk a nyári vakációt

A belföldi utazást tervezők többsége már februárban tudja, hogy hova megy vakációzni – összegzi az elmúlt évek tapasztalatait Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátéve azt, hogy a jelenlegi adatok szerint a trend 2020-ban sem változik. A sárvári szállodák nyárra vonatkozó foglaltsági körképéből legalábbis az látszik, hogy az emberek szívesen kihasználják az előfoglalás adta előnyöket. Egészen konkrétan azt, hogy ilyenkor jóval olcsóbb a szállás. A sárvári szállodák esetében 15-25 százalékos az a kedvezmény, amivel egy előfoglalás esetén kalkulálni lehet.

De természetesen nem ez az egyetlen előnye annak, ha időben döntünk a nyaralás helyszínét illetően. Haller Ferenc szerint sokat számít az is, hogy az év elején nem a “maradék kínálatból” kell szemezgetni. Olyan szobát és ellátást választunk magunknak, amilyenre tényleg vágyunk. Legyen szó a kilátásról, az extra programokról vagy a szoba felszereltségéről.

A sárvári szállásadók visszajelzése szerint egyébként a törzsvendégek a legtudatosabbak a szállásfoglalás tekintetében, illetve azok, akik TB-támogatott gyógykezeléseket szeretnének igénybe venni. Őket követik aztán azok, akik a kiemelt, népszerűbb időszakokra, ünnepi hosszú hétvégékre – húsvétra, pünkösdre, augusztus 20-ára – foglalnak. De a pár naposnál hosszabb vakációt tervezők sem bízzák a véletlenre a szállás lefixálását. Ami érthető, hiszen minél hosszabb a nyaralás, annál nagyobb kedvezmény érvényesíthető – teszi hozzá Haller Ferenc.

Lényegében a spontán utazók azok, akik kicsit ráérősebbek. Akik akár hétköznap is útra kelnének, és csak egy-két napot töltenének wellness-szel. Ők jellemzően csak egy-két hónappal a kikapcsolódás ideje előtt konkretizálják a szállást. A TDM ügyvezetője felhívja a figyelmet arra, hogy minél hamarabb és minél hosszabb időre foglalunk szállást, annál nagyobb kedvezménnyel számolhatunk. Sárvár vonatkozásában ez több szállás esetén is 25 százalék kedvezményt jelent. De az, aki időben foglal, akár all inclusive wellness csomagot is elcsíphet az egyik, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel közvetlenül átjárható hotelben – összegzi a körképük eredményét a sárvári TDM vezetője.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs