Magyar kézben a Neckermann Magyarország

“A Neckermann Magyarország (N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságésleányvállalata a Thomas Cook Air Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság)a Thomas Cook Csoport anyavállalatánál és egyes külföldi tagjainál bekövetkezett nehézségek ellenére az elmúlt hónapokban is tovább folytatta a tevékenységét, szinte egyedüliként talpon maradva a cégcsoporton belül. A 2019. szeptember végén kialakult váratlan krízishelyzetet sikerült úgy kezelni, hogy a már lefoglalt utazások legnagyobb része változatlan, vagy módosult feltételekkel a korábban megszokott színvonalon megvalósulhatott, vagy megvalósulhat, és néhány hét elteltével a Neckermann Magyarország meg tudta tenni az első lépéseket az új utazások értékesítésének folytatása terén.

Mindez köszönhető a több, mint 25 év alatt kivívott piacvezető pozíciónak, a Neckermann Magyarországnál felhalmozódott szakmai tudásnak és tapasztalatoknak, a vezetők és a munkatársak elkötelezettségének és lelkesedésének, valamint a partnerekkel az évtizedek során kialakult stabil szakmai kapcsolatoknak. Külön ki kell emelnünk utasaink együttműködését, a számtalan pozitív visszajelzést, melyben töretlen bizalmukról és megelégedettségükről biztosították a vállalatot a nehéz időszakban is. A Thomas Cook Csoport utazásszervezést végző magyar leányvállalata a jövedelmezőségét az elmúlt években az iparági átlagot is jóval meghaladó, egyre magasabb szintre tudta növelni, 2018-ban több mint 650 millió forint adózott eredménye volt. Ezt a sikert kívánta továbbvinni a menedzsment és mindent megtett annak érdekében, hogy a kiváló szakmai tudással és nagyfokú tapasztalattal rendelkező csapat egyben maradjon és a nehézségeken felülkerekedve, győztesen kerüljön ki ebből a helyzetből is.

Mindeközben a háttérben az osztrák anyacég, a Thomas Cook Austria AG felszámolója befektetőkkel tárgyalt a magyar leányvállalatok eladásáról. A folyamat lezárásaként,a Central Cégcsoport egyik tagja, a Central Turisztikai Holding Kft. lett az új tulajdonos, és ennek a befektetésnek köszönhetően a magyar leányvállalatok sikeresen leváltak a csődbe ment Thomas Cook Csoportról. A fentiek eredményeként a korábban a Thomas Cook Csoporthoz tartozó Neckermann Magyarország egy magyar tulajdonosokkal rendelkező, két cégből álló magyar cégcsoporttá (Neckermann Magyarország Cégcsoport) alakult át. A Central Cégcsoport támogatja a

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs