Magyar György: a Viking Sigynt le kellett volna foglalni

Halálos tömegszerencsétlenségben érintett jármű nem megy sehova, amíg le nem zajlik az összes vizsgálat – mondta a 168 Órának Magyar György. A Hableány matrózának családját képviselő ügyvéd szerint a Viking Sigynt nem lehetett volna elengedi egy nappal a duna hajókatasztrófa után.

Minden büntetőeljárás alapja a teljes körű, szakszerű nyomrögzítés. Ebben az esetben a nyomoknak kell megválaszolni, hogy a Hableány kapitánya hibázott-e, vagy a Viking vétkesen hajtott bele és gyűrte maga alá a Hableányt.

Az ügyvéd szerint a szállodahajót a büntetőeljárási törvény alapján le kellett volna foglalni, mint lényeges bizonyítási eszközt. A szakértők általában előzetes gyorsszemlét szoktak tartani, de itt nagy valószínűséggel erre sem volt lehetőség az idő rövidsége miatt.

Image: 73899016, Hable·ny nev˚ els¸llyedt hajÛ mentÈsi munk·latai 2019.05.30-·n. A turistahajÛ elızı Èjjel s¸llyedt el a Dun·n, miut·n ¸tkˆzˆtt a Viking Sigyn nev˚ sz·llodahajÛval a Margit hÌd pesti oldal·n., Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Dél-Korea a szállodahajó lefoglalását követeli a kormánytól

Újra leülhetnek tárgyalni a témáról a két nemzet képviselői.

A magyar hatóságok korábban azért hagyták, hogy a Viking Sigyn új kapitánnyal elhajózzon, mert arra hivatkoztak, az  összes bizonyítékot begyűjtötték. Az ukrán kapitányt, Jurij C.-t vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó veszélyeztetése miatt vették őrizetbe.

15 milliós óvadék ellenében kiengedte volna a bíróság a Viking kapitányát, de az ügyészség fellebbezett

Az ukrán hajóskapitányt az ügyvédje szerint csak azért akarja lecsukni a magyar ügyészség, mert ukrán.

.

Kiemelt kép: Mohos Máron / 24.hu

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs