Madagaszkár a nemzetközi piacon erősít

A világ 4. legnagyobb (összességében több mint hat Magyarországnyi) területű szigetének kínálata igazán impozáns, hiszen hihetetlenül sokszínű növény- és állatvilág, 4800 kilométernyi tengerpart, 2000 négyzetkilométernyi korallzátony, négy világörökségi helyszín, komoly horgászati lehetőségek találhatóak itt. A turizmus további fejlődése érdekében azonban most igyekeznek határozottabb promócióval megjelenni a kelet-európai térségben, Indiában és számos afrikai országban – derült ki a Madagaszkári Turisztikai Hivatal budapesti prezentációján.

Joharison Jimmy Patrick, a szervezet kommunikációs menedzserének előadásából kiderült: a felsoroltakon túlmenően szeretnék felhívni a figyelmet a kite-surfre, a túra-útvonalakra, az all-inclusive szállodákra, a golfra és a tengerparti programokra, és bíznak a légi kapcsolatok bővülésében. Jelenleg ugyanis Európából mindössze három légitársaság – az Air France, az Ethiopian Airlines és a Turkish Airlines – járataival, nagyjából 15 óra alatt érhetünk el a fővárosba, Antananarivóba. (Madagaszkár második nemzetközi repülőtere, Nosy Be az északi oldalon található, ide kontinensünkről csak charterek érkeznek.) A vízumot – amelynek díja érvényességének időtartamától függően 35-50 euró – a repülőtéren is fel lehet venni.

Pedig Madagaszkárt tényleg érdemes felkeresni, számos ok miatt. Itt található Afrika első számú biodiverzitása, ez az Indiai-óceán legzöldebb desztinációja, több lista szerint is a világ tíz legtrendibb célpontja közé tartozik, ráadásul kimondottan biztonságos. 20 vizes élőhelyet, 60 védett természeti területet, rengeteg őshonos madár és pillangófajtát, lemurokat, ezerféle orchideát és hatféle baobab-fát is kínál a szigetország.

A gasztronómiában a rizs dominál, de rengeteg helyi zöldséget és gyümölcsöt használnak, és a francia gyarmati korszak természetesen a konyhaművészetben is nyomot hagyott. Ugyanakkor a sokféle gyökerű – arab, ázsiai, afrikai – lakosság kulturális sokszínűsége az élet minden terén észrevehető.

A szállodák száma az ország területéhez mérten viszonylag kevés, és ötcsillagos egységből is csak egyetlen egyet találni, de a kormány szállodaépítési törekvéseinek köszönhetően hamarosan e téren is jelentős bővülés várható. Az ország mérete és a látnivalók sokszínűsége azonban több hetes programot

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs