Luxushajóút 100 százalékban női legénységgel

A Celebrity Cruises luxus hajótársaság kész lerombolni a tengerész szakmát övező férfias sztereotípiákat: ezért a tehetséges női matrózok előtt tisztelegve, 2020. március 8-án, a nemzetközi nőnapon, a világ első teljes egészében nőkből álló legénységével indítja útjára a Celebrity Edge óceánjárót. Különösen hatalmas mérföldkőnek számít ez egy olyan területen, ahol mindössze 2% a női tengerészek aránya!

A Celebrity Cruises már eddig is tett erőfeszítéseket a tengerész szakma női képviselőnek támogatására. Az ő nevükhöz köthető a szenzáció számba menő, világelső női kapitány, Kate McCue kinevezése, és az is elismerésre ad okot, hogy a hídon szolgálatot teljesítő csapataik 22%-a nőkből áll. Ez viszont valóban történelmi jelentőségű lépés, hogy a Kate McCue vezetette, 26 fős, 17 (!) különböző országból származó, teljes egészében hölgyekből álló nemzetközi csapat irányítja majd 2020 tavaszán a Celebrity Edge fedélzetén a hajózást.

„2015 óta, alig 4 év alatt sikerült a navigációs hidakon a női munkatársak arányát 3%-ról 22%-ra emelni! Reméljük, hogy ez az iparági csúcs tovább növekszik, és még több hölgy lát majd lehetőséget a tengeri karrierben, különösen a mérnöki területeken.” – hangsúlyozta Patrik Dahlgren, a Celebrity Cruises anyavállalatának, a Royal Caribbean Cruises hajótársaság Tengeri Műveleteinek elnöke.

Az egyedülálló legénységhez különleges programsorozat is kapcsolódik. A Celebrity Cruises történelmi jelentőségű utazásán kiállítás és aukció is indul majd, kizárólag női művészek alkotásaival és ikonikus női rendezők előtt tisztelgő filmvetítéseket is indítanak. Továbbá olyan egyéb programok is várják az utasokat, mint a Woman of the World kihívások, női röplabda verseny, kerekasztal beszélgetés a hajó inspiráló női vezetőivel.

2020 nem csak az esélyegyenlőségi mérföldkő miatt lesz izgalmas év a Celebrity Cruises életében; ekkor debütál ugyanis a Celebrity Apex, az Edge Class második óceánjárója, melyet további két testvérhajó követ majd 2021-ben és 2022-ben. A hajóút már foglalható a Tengerjáró Kft-nél, a Celebrity Cruises magyarországi képviseleténél.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs