Lonely Planet: Irány az isztánok, Brazília és Horvátország!

Az utazási tanácsadó honlapján közzétett listát a közép-ázsiai selyemúttal kezdte, amely többnyire Kirgizisztán, Tadzsikisztán és Üzbegisztán területét jelenti. Mint írják, egyre többen látogatnak el ezekben az országba. A turizmus fellendítését segíti, hogy elektronikus úton is be lehet már nyújtani a vízumkérelmet, de sok esetben vízum nélkül is be lehet utazni ezekbe az országokba.

A második helyen említi a Lonley Planet Olaszország Marché tartományát. A közép-olaszországi régiónak széles repertoárja van: a hegyvidéki faluk, reneszánsz művészet és ételekkel kapcsolatos ünnepek, fesztiválok ugyanúgy megtalálhatóak.

Japán Tohoku régióját azért emelte ki az utazási tanácsadó, mert idén az olimpia miatt jelentős figyelem fordul az országra, és ez a régió nagyon ki van éhezve a világ figyelmére. A 2011-es cunami és földrengés óta igyekeznek újjáépíteni a régiót, ahol a természeti adottságok, és a gazdag kultúra is csáberővel bír azoknak, akik kiszakadnának a tömegből.

Tuti tipp lehet még az Egyesült Államok egyik kisebb állama, Maine. A keleti-part északi részén található államban idén ünneplik fennállásuk kétszázadik évfordulóját, ennek alkalmából egész évben különleges programokkal várják a látogatókat.

Rijeka kikötője

Rijeka kikötője

Ausztráliából is kiemelt egy régiót a Lonley Planet, pontosabban egy szigetet. Az ausztrál partoktól 600 kilométerre lévő Lord How sziget a világörökség részét képező kincsekkel rendelkezik, emellett korallzátonyok, és rendkívül gazdag növény- és állatvilág fogadja a látogatót.

Kína Kujcsou tartománya, a dél-spanyolországi Cádiz régió, Argentína észak-keleti területe, a brazil Amazon-régió, illetve a horvátországi Kvarner-öböl is felkerült a listára, utóbbi ismerősen hangozhat, hiszen nagyon közel van Magyarországhoz, Rijeka-környékét rejti magában és az Isztriára jellemző hegyvidéki-tengerparti környezetet tartogatja.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs