Két repteret is leállítottak Moszkva mellett egy ukrán drón miatt

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Az orosz rakéták eltaláltak egy szállodát, amely napközis gyerektábornak adott otthont Vissza a közvetítéshez

Mykola Miakshykov / NurPhoto / AFP

Ukrán drónt kényszerítettek földre az orosz rádióelektronikai eszközök Moszkva nyugati részén – közölte az pénteken orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint a meghiúsított „terrortámadásnak” nem voltak sérültjei és anyagi kár sem keletkezett. A Szergej Szobjanyin polgármester által a Telegramon kiadott tájékoztatás szerint a lezuhant drón darabjai, amelyeket a Moszkva folyó karamisevói partszakaszán találtak meg, nem okoztak komoly károkat.

A támadással összefüggésben a vnukovói és a kalugai reptér munkáját péntek délelőtt átmenetileg felfüggesztették.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese pénteken a Telegram-csatornáján azt írta, hogy talán csak Ukrajna kapitulációja nyithatná meg az utat a béke felé, de ezt sem Washingtonban, sem Kijevben nem akarják, ezért „megállás nélkül működik az (ukrán) ellentámadás húsüzeme, szerencsétlenek ezreit küldve a lemészároltatásra”. Értelmetlennek nevezte, hogy az amerikai kormányzat újabb 13 milliárd dollár segélyt kérelmezett a kongresszustól Ukrajna számára, hangot adva véleményének, hogy „a tankokban égő kamikazék ezt a pénzt nem fogják látni”. (MTI)

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs