Kerékpárok, elektromos rollerek vagy görkorcsolya – biztonságosan mozduljunk ki a szabadba! (X)

A jó idő közeledtével a kerékpárok, az elektromos rollerek és a görkorcsolya használata ismét népszerűvé válik, főleg a fiatalabb korosztály számára. Bár egy nagyszerű mozgásforma, a megfelelő védőfelszerelés nélkül veszélyesek lehetnek ezek az eszközök. A rollerek óriási népszerűségnek örvendtek az elmúlt néhány évben, miután felfedezték, hogy meglepően kényelmes és szórakoztató alternatívát jelentenek eljutni a munkahelyre vagy az iskolába. A világszerte növekvő globális felmelegedés miatt minden eddiginél többen keresnek környezetbarát lehetőséget az autóvezetés vagy a tömegközlekedés igénybevétele helyett.

Fejsérülés veszélye a kerékpároknál, az elektromos rollereknél és a görkorcsolyánál

A fejsérülés a leggyakoribb kerékpárok és elektromos rollerek használatakor, vagy a görkorcsolya baleseteknél. A sisak viselése csökkentheti a sérülés kockázatát, és csökkentheti annak súlyosságát az ütközés esetén.

A sisak életet menthet

A sisak viselése kerékpárok, görkorcsolya vagy az elektromos roller esetén automatikus szokássá kell váljon. A megfelelően rögzített és illeszkedő sisak nem mozog a fejünkön, ennek betartására, azaz a helyes rögzítésre minden esetben figyeljünk oda. Életeket menthet a sisak, ha gyermekünket megtanítjuk a helyes kerékpározásra, görkorcsolyázásra és az elektromos roller helyes használatára.

A kerékpárok évek óta népszerűek

A biztonságos és élvezetes kerékpározásban való részvétel érdekében minden korosztálynak be kell tartania a biztonságos vezetési szokásokat.  Szerencsére Budapesten és a vidéki településeken nagyon sok a külön kerékpársáv vagy út, azonban az autósok mellett, nekünk kerékpárosoknak szintén a KRESZ szabályai szerint ajánlatos közlekedni.

Előfordulhat, hogy az óvodás korosztálynak pótkerekekkel kell kerékpározniuk. A gyermeknek a veszélyérzékelése más, mint a felnőtteknek, ezért meg kell őket tanítani, hogy mikor, hol és hogyan kell időben fékezni, hogy elkerüljék

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs