Kamala Harris hivatalosan is a demokraták alelnökjelöltje lett

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltállító konvencióján szerda este a párt „nagyágyúi” mondtak beszédet, és hivatalosan is Kamala Harris lett az alelnökjelölt, számolt be az MTI.

A Kerry Washington színésznő által vezetett virtuális rendezvény a konvenció előző napjaihoz hasonlóan filmbejátszásokat villantott fel, és megszólalási lehetőséget adott civileknek is. A rendezvény legfontosabb szereplője Kamala Harris volt, aki utolsóként beszélt, és elfogadta az alelnökjelöltséget.

Rövid beszédet mondott Hillary Clinton volt külügyminiszter, aki a demokraták elnökjelöltje volt 2016-ban, Nancy Pelosi házelnök, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, aki korábban Biden vetélytársaként versenyben volt a párt elnökjelöltségéért és Barack Obama volt elnök is. Eltérő mértékben ugyan, de valamennyien bírálták Donald Trump jelenlegi elnököt. A bírálatokkal a legtakarékosabb — elemzők szerint — Hillary Clinton volt, a legélesebben Barack Obama, majd Kamala Harris fogalmazott.

A lakásában rögzített videóüzenetben Clinton azt állította, Donald Trumpnak megvolt a lehetősége a bizonyításra, de nem lett sikeres.

Szerettem volna, ha jobb elnök lesz belőle, de sajnos csak önmagát tudta adni

— mondta. Utalva a saját, négy évvel ezelőtti választási vereségére, szavazásra buzdította az amerikaiakat.

Úgy szavazzanak, mintha a megélhetésük függene ettől

— tette hozzá.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti politikusainak célkitűzéseiről beszélt: arról, hogy szeretnék elérni az egészségügyi ellátás költségeinek és a gyógyszeráraknak a csökkentését, Amerika infrastruktúrájának újjáépítését és a Minneapolisban májusban rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floydról elnevezett új rendőri törvény megszavazását. Pelosi az amerikai megújulás akadályának többször is Donald Trump elnököt és Mitch McConnellt, a szenátus republikánus frakciójának vezetőjét minősítette.

Elizabeth Warren szenátor sokat foglalkozott a koronavírus-járvánnyal, és azt hangoztatta, hogy Trump kudarcot vallott a járvány kezelésében. Tudatlannak és hozzá nem értőnek nevezte az elnököt, aki szerinte veszélyt jelent az országra.

Szánalmasan kudarcot vallott

— mondta Trump járványkezeléséről.

Obama: Trump nem nőtt fel a feladathoz

Barack Obama, aki a beszédét Philadelphiában, az amerikai függetlenségi harc múzeumában rögzítette, szinte csakis Trumpot bírálta. Kiemelten foglalkozott ő is a járvánnyal.

Donald Trump nem

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs