Itt az aranykor

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, a turizmus napjainkban aranykorát éli hazánkban, ami nagyban köszönhető a szakmai szereplők összefogásának és a szakma és a turizmusvezetés összehangolt munkájának.

Elmondta, hogy a szektor hozzájárulása a GDP-hez már 10 százalékos, de egyes becslések szerint akár a 13 százalékot is elérheti. A kérdésre egyértelmű választ adhat majd a jövőre elkészülő turizmus szatelit számlarendszer.

Könnyid László szerint a turizmus-vendéglátás oktatási reformja, modernizációja a munkaerőínség miatt különösen fontos.  

Az NTAK adatszolgáltatási rendszer a szakember szerint már jól működik, elkezdték az adatok elemzését, és hamarosan elindulhatnak a publikációk is a témában.

Utolsó lépcsőben pedig megnyílnak azok a digitális felületek is, amelyeken az egyes szállodák nyomon követhetik, hogy milyen pozíciót foglalnak el a saját régiójukban. „ A PMS-eknek köszönhetően a turizmus legjobban digitalizált szegmense a szállodaipar. Az aktuális feladat  hogy az e téren hátrányosabb helyzetben lévő magánszálláshelyeket bevonja az NTAK-ba január elejéig”– emelte ki a vezérigazgató-helyettes.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs