Intercityvel jött Magyarországra az új-zélandi terrorista

A TEK a következő közleményt küldte az MTI-nek az új-zélandi terrorcselekmény elkövetőjéről, akiről már lehetett tudni, hogy járt tavaly Magyarrszágon:

Brenton Harrison Tarrant  2018. november 26-án Lökösháza vasúti határátkelőhelyen ausztrál állampolgárként egyedül lépett be Magyarországra a Kőrös Intercity menetrendszerinti járattal. A férfi terror adatbázisokban nem szerepelt, vele kapcsolatban partnerszolgálati jelzés nem érkezett.

Tarrant a hatályos szabályozás szerint érvényes útlevéllel, turistaként 90 napig tartózkodhatott vízummentesen hazánkban.

A TEK az érintett országok partnerszolgálataival együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló információk alapján mielőbb rekonstruálni lehessen Brenton Tarrant magyarországi tartózkodásának körülményeit”.

Christchurch, 2019. március 15.
Sebesültet visznek el a mentők az új-zélandi Christchurchben történt két terrortámadás egyik helyszínén 2019. március 15-én. Negyvenkilencre emelkedett a város központjában lévő Maszdzsid al-Núr és a külső kerületi Linwood mecset ellen összehangoltan elkövetett merénylet halálos áldozatainak száma. A hatóságok őrizetbe vettek három férfit és egy nőt, az egyik férfi ausztrál.
MTI/AP/Mark Baker
Új-zélandi merénylet: 49-en meghaltak, 48-an megsérültek

Christchurch városát lezárták. Az ausztrál miniszterelnök szerint szélsőjobboldali támadás történt.

Tarrant egyébként nem csak, hogy járt Magyarországon, hanem a gyilkos fegyverre is felírta Hunyadi János és Szilágyi Mihály neveit.

Kiemelt kép: EyePress News / EyePress 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs