Indul a nevezés a Central European Beer Awards-2020-ra

A versenyen indulóknak fajtánként minimum 3 liter versenymintát, minimum 6 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan 5 különböző tétellel indulhat. A versenyre házi amatőr sörfőzők és kisüzemi kézműves sörfőzdés adhatják be jelentkezésüket.

Regisztrálni május 24-ig lehet, a versenymintákat május 11-ig lehet beküldeni. Az érzékszervi zsűrizést május 14-15-én tartják Békéscsabán, az eredményhirdetés a június 11-13 között megrendezett Gyulai Sörfesztiválon lesz.

A verseny 30 alapkategóriában hirdetik meg, a bírálat egy 50 pontos rendszerben történik és Magyarországon egyedülálló módon számítógépes rendszerben történik. A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett sörök arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el és mindkét fő kategóriában Grand Champion győztest hirdetnek.

A rendezvényszervező lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a verseny célja a sör, mint az egyik legnépszerűbb ital további népszerűsítése mellett a kisüzemi, kézműves sörök, az otthoni sörfőzés, a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése, a minőség javítása és a kisüzemi főzdék színvonalának elismerése.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs