Így várják a vendégeket az újranyitás óta

 

Egy éve dolgozik a Danubiusnál, előtte az Accorhoz tartozó Mercure Budapest City Center igazgatója volt. A francia-szállodalánc különböző egységeiben húsz éven át töltött be vezetői pozíciót.

Jelenleg 14 Danubius-ház tartozik hozzá. Feladatai közé tartozik a lánc új stratégiai, valamint üzemeltetési koncepciójának kialakítása, és a járvány miatti bezárásokat követően az újranyitások levezénylése. Mint mondja, a járvány miatti home office munkát nehéz volt megszoknia: utolsók közt hagyta el a központban az irodáját, amikor otthoni munkára küldték, és amint lehetett, elsőként ment vissza.

Pünkösdtől nyitva a füredi Danubius Hotel Marina, a bükfürdői, valamint a lánc győri szállodája. A Marina éttermi koncepciója a vendégek számára mindig mágnesként vonzó all inclusive ellátás, amelynek megszervezése, működtetése mostantól kezdve, a pandémiát követő időszakban, alapos kihívás. Kordonok, maszkok, kesztyűk, megfelelő távolságtartás, asztalritkítás, közös étkészletek megszüntetése, újfajta kiszolgálási koncepció – csupa update-elt feladat, amelyért mind a központi üzemeltetési szakember felel: „A cégnél a csapatszellemnek rendkívül jót tett a többhónapos bezárás utáni lehetőség: amikor megjelent a felhívás, hogy aki szeretne, mehet Füredre segíteni az újranyitást, sokan jelentkeztek, nem kellett külsősöket toborozni, mint korábban volt szokás. 4-6 különböző Danubius-egység csapata dolgozott azon, hogy Pünkösdre megnyílhasson a Balaton-parti ház.”

Bükön más a helyzet – bár az all inclusive ellátás itt is nagy siker – hiszen nem szezonálisan működő egységről, hanem egész évben nyitva tartó hotelről van szó, ahol állandó a személyzet, az éttermi koncepció természetesen itt is változik. „Amíg nem lesz a vírus ellen vakcina, megszűnik a korábbi értelemben vett vendégvárás, és ahhoz, hogy megszerezzük, és megtartsuk a vendég bizalmát, minden házunkban újra kell gombolni a kabátot, látványosan és valóban minden egészségügyi előírásnak megfelelően kell megvalósítani a vendégvárást.”

Ezért a házakban plexiüveget szereltek fel a büfénél, védőkesztyűk, maszkok, folyamatosan fertőtlenítőszerek használata, a vendég által használatos közös evőeszközök felszámolása – csak néhány az elvégzett feladatok közül. Átalakították a büféétkezések menetrendjét, de a gyermekeknek

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs