Így javulhat nagyságrendekkel a kisvállalkozók hatékonysága

Nemzetközi kutatások szerint a magyar kis- és középvállalkozások továbbra sem teljesítenek jól az online pénzügyi megoldások alkalmazása terén az uniós versenytársaikkal összehasonlítva, ezért egyre nagyobb szükségük van a hatékonyságot növelő, versenyképességet javító digitális fejlődésre. A számlák gyors és biztonságos kezelésének képessége elengedhetetlen a sikerhez, ehhez pedig minden adott a jelenlegi hazai környezetben.

Mindenekelőtt érdemes olyan online számlázó programot választani, amely egyszerűen kezelhető, gyors és megbízható, és egyre okosabb, integrált platformot biztosít. Legyen szó akár egyéni vállalkozókról, kkv-król vagy nagyvállalatokról, ha az e-számla mellett döntenek, meglehetősen megkönnyítik saját dolgukat. Mindez környezetbarátabb megoldás a papír alapú számlánál, hiszen sem nyomtatni, sem postázni nem szükséges, és az archiválást is digitálisan lehet kezelni. Ma már lehetőség van napi több ezer számla vagy nyugta kibocsátására is emberi beavatkozás nélkül. A hibamentes automatikus számlázással hatékonyabbá tehetik üzleti folyamataikat, és ezáltal rengeteg pénzt és energiát spórolhatnak meg a vállalkozások, így a felszabadult idejüket adminisztráció helyett produktív munkára vagy akár pihenésre fordíthatják.

Varga Jennifer / 24.hu

Nemcsak a számlakiállítás, hanem azok kifizetettségének kezelése is automatizálható már. Az autokasszának köszönhetően összeköthető a számlázási fiók a bankszámlával, innentől kezdve pedig vége a bankkivonat mazsolázásának. A banki integrációval ugyanis a beérkező utalások és a kiállított számlák automatikusan szinkronizálódnak, ezáltal a könyvelésben kiemelt fontosságú kifizetettségi adatok manuális rögzítése is egy életre elfelejthető. Sőt, ha díjbekérőt fizetett ki a vevő, akkor a rendszer a számlát is automatikusan elkészíti (a díjbekérő alapján), és el is küldi a vevő részére.

Az online pénzügyi adatkapcsolat pedig további felesleges adatrögzítéstől kímélheti

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs