Húsz pincészet versengett a Debrecen Város Bora címért

Debrecen először 2014. november 29-én a Debreceni Bormustrán mutatta be a „Debrecen Város Bora” címkével ellátott klasszikus fehér és vörösbort, amelyeket 2015-ben az önkormányzat városi rendezvényeken és a nemzetközi delegációk fogadásakor használt, illetve több helyi étteremben is megkóstolható volt.

Azóta minden évben egy szakmai és társadalmi delegáltakból álló zsűri választotta ki, hogy melyik borászat bora kapja meg Debrecen Város Bora kitüntető címet. A borbírálatot idén a Debreceni Borozó szerkesztősége szervezésében december 16-án rendezték meg a Hotel Lyciumban.

Forrás: Debreceni Borozó

Forrás: Debreceni Borozó

A Debrecen Város Bora címet idén – a díj növekvő presztízsét is mutatva – egy teljes borkínálatban ítélték oda. A borbírálaton klasszikus fehér és vörös, rozé, prémium fehér és vörös, pezsgő és édes fehér kategóriában nyolc borvidék 82 borát kóstolta meg a tizennyolc tagú grémium, három bizottságban.

A tizennyolc tagú borászok és társadalmi delegáltakból álló zsűriben olyan szaktekintélyek szerepeltek, mint például Fiáth Attila egyetemi tanár, nemzetközi borakadémikus, Kosárka József nemzetközi borakadémikus, a világ borainak egyetemes nagykövete és Kovács Tibor címzetes egyetemi docens, a Tokaji Kutatóintézet Borászati Kutató Nonprofit Kft. igazgatója.

A Debrecen Város Bora eredményeit kihirdető sajtótájékoztatót várhatóan 2020. január második hetében rendezik meg.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs