Hírek

Még mindig befolyásolhatja a Facebook az EP-választást

Az Oxfordi Egyetem kutatása szerint nem sok minden történt a Facebookon álhírek terén az elmúlt hónapokban – bár a nyakunkon az Európai Parlamenti választás, még mindig ugyanúgy terjednek a közösségi platformon az álhírek, mint korábban, pedig a Facebook azt ígérte, erőteljesebben fog ellenük fellépni.

A kutatás azért készült el, hogy megvizsgálja, mennyiben javult a helyzet a 2016-os amerikai elnökválasztás óta, amikor az álhírek terjedése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Donald Trump került ki győztesen a csatából. Ekkor derült ki, hogy mekkora szerepe lehet a közösségi médiában annak, hogy a közvélemény hogyan formálódik. Az oxfordi kutatásból az jön le, hogy az Európai …

A Huawei-ügy kellős közepén bemutatkozott a Honor 20 Pro csúcsmobil

A Honor – ami a kínai Huawei önálló életre kelt almárkája – május 21-én rántotta le a leplet a legújabb okostelefonjairól, a Honor 20 és a Honor 20 Pro készülékekről. A csúcsszéria előfutáraként május elsején megjelent Honor 20 Lite-ot már teszteltük, és úgy találtuk, hogy egy kifejezetten szép mobilról van szó, remek fotós képességekkel, és ráadásul még az ára sem olyan vészes.

Honor 20 lite mobiltelefon
Honor 20 Lite: kifejezetten szép mobil, remek fotós képességekkel, és az ára sem olyan vészes
Könnyű és gyors, viszont 100 000 forintért nagyon hiányoljuk belőle a manapság egyre inkább alapnak tekinthető gyorstöltést.

Az új csúcsmobilok közelgő bemutatója …

Meghalt Niki Lauda

70 éves korában meghalt Niki Lauda háromszoros Forma 1-es bajnok — számolt be a német Spiegel.

Andreas Nikolaus Lauda 1949. február 22-én született Bécsben. Szülei helytelenítése ellenére lett autóversenyző.

Lauda 1976-ban a nürnbergi  nagydíjon egy ütközés során életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, nagy mennyiségű mérgező gázt lélegzett be, miután Ferrarija lángra kapott. Túlélte a balesetet és hatalmas akaraterővel visszatért a pályára, a hat héttel később megrendezett olasz nagydíjon újra autóba ült.

A sportoló 8 hónapja tüdőátültetésen esett át, év elején Bécsben influenzával kezelték, legutóbbi hírek arról szóltak, hogy veséi felmondták a szolgálatot. Korábban két alkalommal is vesetranszplanációt hajtottak …

Szent a béke a háborúzó szépségvloggerek közt

Ahogy arról mi is beszámoltunk, James Charles népszerű szépségvloggert kollégája, Tati Westbrook azzal vádolta, hogy hetero srácokra nyomult, próbálva meggyőzni őket, hogy valójában nem heterok. Charles több millió követőt vesztett, aztán Westbrook arra kérte az embereket, hogy hagyják abba a srác zaklatását.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 18: James Charles attend the American Influencer Award at The Novo by Microsoft on November 18, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Greg Doherty/Getty Images)

Azóta Charles kiadott egy 41 perces videót, amiben az ellene felhozott állításokat próbálja megcáfolni, aminek köszönhetően elkezdtek újra növekedni a követői az orbitális zuhanás után. Most Westbrook kiadott egy közleményt Twitteren, amiben próbál véget vetni az egész viszálynak, legalább …

Költözés otthonról: így legyen saját lakásod! (X)

Kényelmes megoldás, ha a szüleiddel laksz, hiszen nem kell rezsit fizetned, és biztosan jut a megszokott házikosztból is. Sőt, az is lehet, hogy a mosás szétválogatását sem kellett még megtanulnod, bár egyre többször érzed, hogy ennek itt az ideje. Ha a húszas, harmincas éveidben jársz, és még a mamahotelben laksz, jó, ha tudod, hogy nem vagy egyedül: a Fundamenta kutatása szerint a huszonévesek 58 százaléka lakik a szüleinél, a harmincasoknál pedig 27 százalék ez az arány. Nemzetközi tendencia, hogy a tanulmányok és a házasságkötés kitolódásával egyre több fiatal lakik a szülői házban. Tudtad például, hogy az Európai Unióban a 18 …

Küszöbön Britney Spears újabb tragédiája?

Britney Spears nem tér vissza Las Vegasba a saját show-jára a közeljövőben, sőt menedzsere, Larry Rudolph szerint úgy néz ki, talán soha többé nem is lép fel az énekesnő.

El kellett halasztani a show-ját, mert a gyógyszerei nem hatottak, apja betegsége miatt pedig zavarodott volt. Tavaly nyáron, amikor turnézni akart, minden nap hívott. Izgatott volt. Most hónapok óta nem hívott fel. Nyilvánvaló, hogy nem akar színpadra állni. Nem akarom, hogy újra dolgozzon, amíg nem vágyik rá, amíg nem áll rá készen testileg és lelkileg. Ha ez az idő soha nem jön el, akkor nem jön el. Nem akarom én rávenni,

Kövér László homofób kijelentései ellen tiltakoztak a Kossuth téren

Ahogy korábban megírtuk, Söpörjük ki a homofóbiát a közéletből címmel szerveztek tüntetést a Kossuth térre szombat estére, miután Kövér László egy Zuglóban megtartott lakossági fórumon homofób kijelentéseket tett. Többek között arról beszélt, hogy:

Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze.

Az eseményen fotósunk is ott volt, mutatjuk az ott készült képeket:

Fotó: 24.hu/Szatmári Károly
Fotó: 24.hu/Szatmári Károly
Fotó: 24.hu/Szatmári Károly
Fotó: 24.hu/Szatmári Károly
Fotó: 24.hu/Szatmári Károly

Orbánék nem válaszoltak a Strache-botrány őket érintő kínos részére

Péntek este hatalmas belpolitikai botrány tört ki Ausztriában: a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung videófelvételeket mutatott be egy 2017-es ibizai találkozóról. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője, az azóta alkancellári rangra emelkedett Heinz-Cristian Strache a választások előtt néhány hónappal közbeszerzési győzelmeket ígért egy állítólag Vlagyimir Putyinhoz bekötött orosz nőnek, ha az megveszi Ausztria legbefolyásosabb bulvárlapját, és a kampányban Strache eszközévé teszi. Az alkancellár másnap reggel le is mondott.

Austria's Vice-Chancellor and chairman of the Freedom Party FPOe Heinz-Christian Strache gives a press conference in Vienna on May 18, 2019 after the publication of the "Ibiza - Video" regarding Strache. - Austria's Vice-Chancellor and chairman of the Freedom Party FPOe Heinz-Christian Strache resigns over video scandal. (Photo by ALEX HALADA / various sources / AFP)
Belebukott az osztrák alkancellár a rejtett kamerás felvételbe
Heinz-Christian Strache lemondott az alkancellári posztról és a pártelnökségről is, miután kiderült: Orbánéhoz hasonló médiakörnyezetet kért állítólagos orosz befektetőktől, és erről videó készült.

Még péntek …

Lilu a szülése beindulásáról mesélt

A műsorvezető egy hónappal ezelőtt, április 16-án szülte meg második fiát, Félixet, aki egyébként báytjától, a 10 éves Dávidtól kapta a nevét.

Lilu egyelőre nem mutatta meg a kisfiú arcát, de a baba állítólag az édesapjára hasonlít külsőre, természetben viszont a Dalai Lámára, mivel annyira békés.

Lilu, a Liluland alapítója. Fotó: Viszlay Márk

A tévés a Fókusz riportjában nem csak erről mesélt, hanem arról a pillanatról is, amikor beindultak a fájások.

Álltam a konyhában, valamit magyaráztam a férjemnek, felszaladtam az emeletre és mondtam, hogy szerintem szülünk. Késő volt, úgyhogy szegény Dávidot pizsamában kirángattuk az

Bella Hadid Lil Miquelával csókolózik az új Calvin Klein reklámban

A Calvin Klein nagyon belehúzott a promózásba. Nemcsak, hogy egy halom hírességet megnyertek az idei szezon reklámjaihoz, de olyan videókat álmodtak meg, amikről nem lehet nem beszélni.

Bella Hadid fél perces szpotjában szürreális hangulatot teremtettek, ami jól illik Lil Miquela furcsa karakteréhez, aki egyébként egy Instagram-sztár és akivel Hadid csókolózik.

Az élet arról szól, hogy új ajtókat nyitunk ki és olyan álmokat alkotunk, amiknek a létezéséről nem is tudtunk

– hangzik el a bölcsesség.

Kiemelt kép: YouTube/CALVIN KLEIN