Hírek

Kiderült, milyen videón szörnyűlködtek Ördög Nóráék a Nánázsia 2 promójában

A Nánási család éppen egy hónapja osztotta meg jelenleg futó vlogjuk, a Nánázsia 2 promóvideóját, aminek egy jelenetében Ördög Nóra és kollégái egy olyan videót néznek, amit senki sem akar elhinni.

Az Indiában készült felvételt azonban akkor kitakarták és nem is árulták el, hogy miről van szó. Egészen eddig. Így most végre véget érnek az álmatlan éjszakák. A kíváncsíság miatt. A videó tartalma miatt mondjuk lehet, hogy folytatódik…

Kiemelt kép: YouTube/Nánásiék

Már létezik kerekesszékes és műlábas Barbie baba is

A Barbie-k megszületése óta eltelt hat évtizedben sok különböző babát tett az üzletek polcaira a Mattel, de a születésnap alkalmából igazán belehúztak. Tegnap még azon háborgott a közönség, hogy a Kith-szel való együttműködés során botoxolt Barbie-k készültek, de most szereztek egy jó pontot.

Az új botoxolt arcú Barbie-k nem állítanak túl jó példát
Az elmúlt években volt néhány jó próbálkozás. Ez nem az.

Egy igazán különleges sajtóeseményen vendégeskedtem a gyönyőrű paraolimpikon úszóval, Illés Fannival! Ma ugyanis bemutatásra került a második képen látható kerekesszékes és műlábas Barbie baba is! Nagyon örülök, hogy ilyen irányba is bővíti a portfolióját a @mattel!

– …

Kandász Andrea: Büdös a lábam, négy napja nem tudtam kimosni a zoknimat

Az Ázsia Expresszben nem csak a feladatokkal és a stoppolással küzdenek a versenyzők, az éhezéssel és a tisztálkodás hiányával is meg kell birkózniuk. Ez különösen nagy kihívás, amikor egy zárt teremben le kell venni a cipőjüket. Kandász Andrea még dalba is öntötte kiábrándító aktuális helyzetét.

Büdös a lábam, de tényleg, négy napja nem tudtam kimosni a zoknimat…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ázsia Expressz (@azsiaexpressztv2) által megosztott bejegyzés, Szept 18., 2019, időpont: 11:08 (PDT időzóna

Fidesz: komolytalan az ellenzék klímaügyi kezdeményezése

Az Országgyűlés ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülése szerdán határozatképtelen volt, a kormány, valamint a Fidesz és a KDNP képviselői nem vettek részt a tanácskozáson.

Arató Gergely: A fideszesek „jövőgyilkosok”
A kormánypártok nem mentek el a parlament klímaügyi ülésére.

A nagyobbik kormánypárt a rendkívüli parlamenti ülést követően az MTI-hez küldött közleményében emlékeztetett: december 12-én az ellenzék ugyanebben a témában hívta össze az Országgyűlést.

Az ülést akkor megtartották, de egyetlen ellenzéki képviselő sem vett részt rajta. A Fidesz-KDNP képviselői viszont ott voltak – idézi fel a közlemény.

Ez is azt mutatja, hogy az ellenzék kezdeményezése komolytalan

– fogalmaz a Fidesz.

Az Országgyűlés …

Weber: Tisztességesen kell értékelni Trócsányit

Tisztességes értékelésre van szükség Trócsányi László európai parlamenti meghallgatását követően, és ezt minden más biztosjelölt esetében is garantálni kell

– jelentette ki keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján az Európai Néppárt (EPP) frakcióját vezető Manfred Weber.

Weber újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, hogy különleges helyzetről van szó, miután a Fidesz továbbra is fel van függesztve a konzervatív pártcsaládban, így például

az EPP novemberi zágrábi kongresszusán Orbán Viktor miniszterelnök nem szólalhat fel, a fideszes politikusok nem szavazhatnak, ugyanakkor Trócsányinak meg kell adni a tisztességes elbírálás lehetőségét a kinevezési eljárásban.

Mint mondta, a néppárti frakció is korrekt értékelést fog végezni, meghallgatva az uniós szomszédság- és …

Robbanás történt egy halálos vírusokat tároló orosz intézetben

Tökéletes nyitójelenete lehetne ez akár egy katasztrófafilmnek is: a Science Alert szerint Oroszország legnagyobb virológiai és biotechnológiai intézetében robbanás történt hétfőn. Ez egy olyan intézet, ahol például ebola és a lépfene mintáit is tárolják. Az orosz hatóságok szerint a veszélyes mintákat nem érintette a baleset, és mindössze egyetlen ember sérült meg, de – emlékezve az augusztus 8-i rejtélyes atomrobbanás esetére – ezt elég nagy fenntartásokkal kezeli mindenki.

A Vector nevű, félig titkos virológiai intézet Kolcovóban, Novoszibirszktől mindössze húsz kilométerre található. …

Kristen Stewartnak rózsaszín lett a haja

Kristen Stewart Franciországban volt a múlt héten, mivel Seberg című filmjét kísérte el a Deaville-i Filmfesztiválra, amiben Jean Seberg legendás színésznőt alakítja. A fesztivál díjátadóján pedig amellett, hogy fantasztikus szettet villantott, ami pont annyira lenyűgöző közelről részleteiben, mint összképében távolról, kiderült az is, hogy most éppen rózsaszín a haja. Pontosabban megtincseltette rózsaszínre jó alaposan, ami egyébként nagyon jól áll neki.

Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis, Getty Images
Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis, Getty Images

Kiemelt kép: Francois Durand/Getty Images

Halállal végződhetnek a csaták a magyar erdőkben

Szarvasbőgéstől hangosak a magyar erdők, üzekednek a gímek, ez a vadászati év csúcsa, a szarvasvadászat ideje. Ilyenkor szoktak sokan a vadászat, mint tevékenység erkölcsi megítélésén vitázni, a közösségi média felületeinek köszönhetően nagyon sokszor indulatból, ostobán és agresszívan.

Tegyük ezeket félre és nézzük a tényeket. Sokkal izgalmasabbak az olyan alapvető információk, amelyek segíthetik a laikus értékítéletét, mint például mi is történik ilyenkor erdeinkben? A trófeavadászat a kapitális példányok kiemelésével lerontja a faj genetikáját? Hogyan fér össze vadászat és természetes szelekció?

Ezekről kérdeztük Dr. Csányi Sándort, a Szent István Egyetem egyetemi tanárát, Vadvilág Megőrzési Intézetének vezetőjét.

Messzire száll a szó

Hazánkban …

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor világbajnoki döntős

A 87 kilogrammos Lőrincz Viktor 1-1-es döntetlen után a szabályok értelmében később szerzett ponttal legyőzte a vb-ezüstérmes üzbég Rusztam Asszakalovot a kazahsztáni olimpiai kvalifikációs vb-elődöntőben, így életében először világbajnoki döntőt birkózhat. A hétfő esti fináléban a címvédő ukrán Zsan Belenjuk lesz Lőrincz ellenfele – számolt be a szövetség facebook oldalán.

Birkózó-vb: Lőrincz Viktor elődöntős
Az érem még nem biztos, de az már igen, hogy a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában olimpiai kvótát szerzett a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Závada Pál: Bármit meg lehet szüntetni egy tollvonással, hiszen önkényuralomban állunk

Új regénye, a Hajó a ködben az elnyomás felé menetelő állammal kötött kompromisszumokról szól. Nyilván sok esetben táplálkoznak a szereplők olyan tapasztalatokból, amelyeket ön él át most, a 21. században. Milyen kompromisszumokat köt vagy nem köt meg a mai Magyarországon?

Hú, most kapásból… Jól át lehetett suhanni bringával a Kossuth-téren, amelyet új kurzusfényében persze utálok. Kicsit szégyenletesen jóérzés volt, de az is gyorsan véget ért a trianoni-ároképítkezéssel… Szóval hirtelen nem jut eszembe ilyen kompromisszum, és erre lehet azt mondani: „Kohn, te hencegsz”. Esetleg utalhatnék személyes kapcsolatokra, de persze nem részletezném, amikor a kelleténél őszintétlenebbül, gyávábban fogalmaztam, hogy kerüljem a konfrontációt. …