Hihetetlen mérkőzésen, hét meccslabdát hárítva nyert Balázs Attila

Balázs Attila sikerrel vette az első fordulót az umagi 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán. A selejtezőből főtáblára jutott magyar játékos ráadásul egészen hihetetlen meccset nyert meg a hazai közönség előtt játszó Viktor Galovicot.

Hungary's Attila Balazs hits a return against Belgium's David Goffin during the single match of the first round of the Davis Cup tennis match between Belgium and Hungary, on February 2, 2018, in Angleur, Liege. (Photo by ERIC LALMAND / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Két év után újra külföldi ATP-tornán vesz részt a magyar teniszező

Bejutott a versenyre, amiből a hatodik kiemelt már ki is esett.

Balázs az első szettet 6-0-ra nyerte meg, majd a másodikat elveszítette rövidítésben. A harmadik játékrészben 4-3-as hátrányban elveszítette az adogatását, innentől kezdve pedig tényleg az életben maradásért kellett küzdenie.

Három különböző gémben összesen hét meccslabdát hárított.

De elbírta a nyomást, rövidítésre mentette a döntő szettet. Ahol aztán 4-4-nél ápolást kért, majd a következő három labdamenetet megnyerve a második fordulóba jutott – a horvát drukkerek nem biztos, hogy a szívükbe zárták. 2 óra 43 percen át tartott az összecsapás.

Eredmény – ATP-torna, Umag, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

Balázs Attila – Viktor Galovic 6-0, 6-7 (5-7), 7-6 (7-4)

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs