Hét év után, egy szó nélkül dobta Pérezt a csapata

A Toszkán Nagydíj előtt hivatalossá vált, hogy a jövőre Aston Martinná váló Racing Pointban folytatja Sebastian Vettel. Mivel Lance Stroll helye betonbiztos – édesapja a csapattulajdonos –, így a négyszeres világbajnok Sergio Pérez helyét veszi majd át. A mexikói meglepő dolgot mondott a történtekről a csütörtöki sajtónapon.

Senki sem mondott nekem semmit. Nem is voltam rá felkészülve, mert csak a bejelentés előtt közölték velem a híreket. De rendben van. Hét évet töltöttem itt

– mondta Pérez a Sky Sports cikke szerint és azt is elárulta, a korábbi egyeztetések alapján meg volt győződve róla, hogy vele folytatja majd az Aston Martin, aztán hirtelen megváltoztak a dolgok.

A 30 éves versenyző még 2014-ben érkezett a csapathoz, amit akkor Force Indiának hívtak és már a harmadik versenyén harmadik helyen végzett Bahreinben. Összesen öt dobogós helyezése volt az évek során, a világbajnoki pontversenyben pedig kétszer is hetedikként zárt, azaz a legjobb volt a Mercedes, Red Bull, Ferrari hármas pilótái mögött.

Sergio Pérez azt mondta, higgadtan átgondolja, mi legyen a következő lépés, vannak lehetőségei, nem is rosszak. Ami a Forma-1-et illeti, például a Mercedesnél és a Red Bullnál is van még üresen ülés, de Lewis Hamilton alighanem marad előbbinél, míg utóbbi egyelőre kitart Alexander Albon mellett, miközben Pierre Gaslyt is bármikor vissza tudja vinni Max Verstappen mellé. Az Alpha Tauri, az Alfa Romeo és a Haas az, amely még nem jelentette be a jövő évi versenyzőit.