Hello Wood-remek a megújult Téli Fesztiválon és Vásárban

“Nálunk a tradíció és az innováció kéz a kézben jár. Hiszen tökéletesen kiegészíti egymást a fényfestés a Gerbeaud-ház homlokzatán és az adventi koszorú gyertyáinak ünnepi meggyújtása, a gyermekjátszóház és a könnyűzenei koncertek, akárcsak a fiatal iparművészek által tervezett ékszerek vagy a szürkemarha szarvából faragott csodaszép népi használati tárgyak. Az érték innovatív megőrzését és védelmét, valamint bemutatását a tér közepén álló, és a tér nevét adó Vörösmarty Mihály-emlékmű újszerű megoldással tervezett és felállított pavilonja is kiválóan példázza” – áll a BFTK közleményében.

A Hello Wood egyedülálló ideiglenes teret alkotott a téli időszakban a fagyás-olvadás rongáló hatásának kitett mű fölé. Az építmény vonalvezetése és alaprajza is alkalmazkodik a mintegy 9 méter magas szobor méreteihez és a felújított tér elliptikus szerkesztéséhez. Letisztult formája igazodási pont a vásári kavalkádban. A pavilon, miközben kiemeli és láttatja a szobrot, szerkesztésének és anyaghasználatának köszönhetően légies, mégis markáns eleme lesz a térnek a Karácsonyi Vásár végeztével is. A pavilon ideiglenes, a téli szezon végén szétszedett elemei a következő télen újra összeállíthatók a téren. A hatalmas, íves szerkezet könnyedségét a környezeti hatásoknak jól ellenálló acéllemezek biztosítják, a csapóesőtől védelmet nyújtó homlokzat alapanyaga átlátszó plexi.

Az építész iroda számára lényeges, hogy a látványos állagmegóvó megoldás példaként szolgáljon, ezért a jövőben a pavilon elkészítésében résztvevő partnerek közreműködésével hasonló projektek megvalósítását is tervezik.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs