Hatalmas szélvihar Nyugat-Európában, 8 halott

Tovább tombolt szombaton az Elsa szélvihar Nyugat-Európában, Spanyolországban és Portugáliában nyolc ember halt meg, Franciaországban pedig egy ember eltűnt.

Egy 32 éves dél-koreai nő szombaton belehalt sérüléseibe, miután Madridban a rendkívül erős szélviharban egy középületről lehulló kődarabok találták el – közölte a helyi kormányzat egészségügyi minisztere. Az épületet 2015-ben vizsgálták át, akkor kifogástalan állapotban volt.

Egy hatvanas éveiben járó holland férfi pénteken fulladt a vízbe szörfözés közben a délnyugat-spanyolországi Huelva tartományban.

Egy férfi szombaton halt meg, amikor az autóját a dél-spanyolországi Granada tartománybeli Huescarban elsodorta a megáradt folyó.

A délnyugat-franciaországi partok közelében egy férfinak nyoma veszett a Földközi-tengeren, miután kiesett egy vitorlásból.

A vihar kitörése óta összese hatan haltak meg Spanyolországban és ketten Portugáliában, ahol szombaton leállították Lisszabon és Porto között a vasúti közlekedést, mert a síneket elöntötte az ár.

A francia Riviérán és Korzikán ismét heves esőzés és erős szélrohamok voltak pénteken.

Korzikán valamennyi repülőtér zárva tart vasárnap, és komoly fennakadások várhatók a tengeri közlekedésben is. Ajaccio repülőterét a szokatlanul magas árvíz miatt kellett bezárni.

Az Elsa még jóformán el sem haladt, máris egy újabb, Fabien nevű szélvihar tombolt Spanyolországban, ahol Galícia tartományban 170 kilométer/órás szeleket mértek, ezért 14 repülőjáratot töröltek. Tizenhárom másik járatot a galíciai repülőterekről Spanyolország más városaiba és Portugáliába irányítottak át.

A szélvihar okozta károk miatt Galíciában 8000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.

Galíciában és a szomszédos Asztúriában a legmagasabb fokozatú, vörös riasztást adták ki.

(MTI)

Kiemelt kép: Az Agueda folyó árvize a portugáliai Aguedában 2019. december 20-án, miután az Elsa vihar végigsöpört az országon. Két ember életét vesztette, egyet eltűntként tartanak nyilván. MTI/EPA/LUSA/Paulo Novail

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs