Harrach Péter: A vármegye bevezetése nem olyan lényeges kérdés, amiben ne lehetne véleményt váltatni

Lázár János miniszterrel ellentétben a KDNP-s Harrach Péter most már megszavazná a megyék vármegyékre való átnevezését. A politikus, aki 2011-ben egy Lázárral közös előterjesztéssel akadályozta meg az akkori átnevezési ötlet megvalósulását, most már sokkal megengedőbben viszonyul az ügyhöz.

Ez nem egy olyan lényeges kérdés, hogy ebben ne lehetne az embernek megváltoztatnia a véleményét

– mondta a kereszténydemokraták egykori frakcióvezetője a 24.hu-nak. Harrach szerint léteznek olyan alapvető kérdések, amelyek mindig ugyanazt a választ igénylik, és vannak olyanok, amelynél lehet változtatni.

Harrach azt mondja, most új kihívásokra kell válaszokat adni, ami ebben az esetbe egy történelmi hagyomány megerősítése lehet.

A magyar történelem megy előre, és ha most az a cél, hogy ápoljuk a hagyományokat, akkor az elfogadható a számomra

– mondta Harrach, aki egy évtizede még úgy gondolta, hogy a vármegyéknek nincs sok közük a XXI. század Magyarországának állam-berendezkedéséhez.

Az szerdán már korábban kiderült, hogy Lázár János álláspontja nem változott a Kocsi Máté által jegyzett javaslattal kapcsolatban. Krakkó Ákos, az építési és beruházási miniszter sajtófőnöke a 444.hu érdeklődésére közölte, Lázár szavazata is ehhez az állásponthoz fog igazodni.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs