Gondoltuk, hogy nem a pokol bugyraiba látogatunk, de azért ilyen jóra nem számítottunk

Az volt a terv, hogy a lehető legtöbbet kóstoljuk, így az étlapról választható két- vagy háromfogásos menüből naná, hogy az utóbbit választottuk. Ráadásul, profi tesztelőként alkalmaztuk azt az alapszabályt is, miszerint mindegyik asztalra elénk kerülő fogást a felénél kicserélünk, így “több érzékszerv többet lát” alapon alakult ki a következő eredmény.

Érkezés, első benyomások

A Stand25 korábbi helyének tudatában – Széll Tamás és Szulló Szabina örömkonyhája eredetileg a Hold utcai piac földszintjén, annak hátsó traktusában nyitott – tényleg hatalmas változás történt a bisztró életében: amikor a Fáma bezárt, nyilván felszabadult egy komplettül berendezett topvendégváróegység, na, erre csapott le a Szél-Szulló séfpáros, Csahók Ibolya szakértő irányításával, és ide  költöztették át konyhájukat november közepén szinte seperc alatt. A bisztró pont délben még elég magányos arcát mutatja, nehezen hisszük el, hogy pillanatokon belül full-on lesz, de láss csodát, a kinti bánatosan szemerkelő esőből tényleg percenként beesik egy-egy újabb vendég, és hamar megtelnek az előre lefoglalt asztalok. A vendégtér laza indusztriális stílusa trendi, mégis barátságos, inkább kellemesen meghitt, mintsem hivalkodó, a kirakatüveg közelében pedig bizalomra ad okot, hogy a látványkonyán a főzés szinte minden pillanatát nyomon követheti a betérő vendég, vagy az ablaküvegen keresztül csak kiváncsian  bámészkodó. Közben kenyér és vaj kerül az ebédre várakozó vendég elé, és ez a vaj végre nem egy túlsózott valami, hanem épp annyira krémes állagú, amilyennek egy vendégköszöntő falatnak illik lennie.

Lássuk a medvét!

A konyha koncepcióját tekintve úgy hirdetik magukat, mint a szabad magyar konyha hívei, ennek szellemében tehát csupa olyan ételt rendelünk – így állítva össze ebédmenünket -, amelyek a hazai gasztronómia alappilléreinek számítanak. Egyikünk az idei Made in Hungary-t, azaz kacsamájat, kaláccsal, birsalmapürével, 6 puttonyos Tokaji Aszúval kér indításként, másikunk Szélék egyik ikonikus ételét, gulyáslevest rendel. Felénél csere – de nem szívesen.

Kacsamáj

Kacsamáj

A kacsamáj ugyanis pont olyan tökéletesen van elkészítve, ahogy a nagykönyvben azt leírták

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs