Franciaország és Olaszország légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Ursula von der Leyen elárulta, hol sújtják majd Oroszországot az új szankciók Vissza a közvetítéshez

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben, közölte pénteken a francia védelmi tárca.

A rendszer átadása válasz Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszternek a francia és olasz kollégáinak tolmácsolt sürgős kérésére a polgári lakosság és infrastruktúrák védelmére az orosz légitámadásokkal szemben

– olvasható a közleményben. Sébastien Lecornu francia és Guido Crosetto olasz védelmi miniszter telefonon egyeztetett pénteken a szállítás véglegesítéséről, amelyről hetek óta folytak tárgyalások.

Thomas SAMSON / AFP A francia légierő katonái egy MAMBA közepes hatótávolságú felszíni-levegő rendszerrel dolgoznak az Aigle-misszió során a romániai Capu Midia katonai bázison, Konstancától északra, a Fekete-tenger partján 2022. december 6-án.

A két miniszter véglegesítette a technikai tárgyalásokat a SAMP/T – MAMBA légvédelmi rakétarendszernek 2023 tavaszán Ukrajnába történő szállításáról. Ez az első európai nagy hatótávolságú francia-olasz gyártású légvédelmi rakétarendszer

– írta a francia tárca. Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a héten tett látogatást Párizsban, miután Kijev hónapok óta kéri a légvédelme megerősítését nyugati partnereitől.
Franciaország 2022 novemberében már telepített egy MAMBA légvédelmi rakétarendszert Románia keleti határára a NATO romániai harccsoportjába.

Párizs kedden jelentette be, hogy további 12

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs