Fotón a lyoni robbantás gyanúsítottja

A képen egy biciklit toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, a száját elfedte. A képet egy biztonsági kamera rögzítette.  A hatóságok várják a szemtanúk jelentkezését várják.

A hatóságok várják a szemtanúk jelentkezését várják. Nicole Belloubet igazságügyi miniszter egy hírtelevízióban azt mondta, még korai lenne terrorcselekményről beszélni, de az ügyben a párizsi terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot.

A helyi idő szerint péntek délután fél hat után nem sokkal feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép robbant. Egyes hírügynökségek nyolc, mások tizenhárom sebesültről adtak hírt, és a sebesültek között állítólag van egy gyermek is.

A rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után, aki a helyi média biciklivel menekült el a helyszínről. A helyi prefektúra szóvivője közölte, a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében.
Rendőrségi források szerint a robbanószerkezet szögeket vagy csavarokat tartalmazhatott. (mti)

Kiemelt kép: Facebook/ Police nationale 

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs