Ezzel a pár trükkel kitolható az új laptop vásárlása (x)

Laptopot használsz nap mint nap? Esetleg pont most kaptad karácsonyra? Vagy idősebb géped van, de szeretnéd még sokáig használni? A Dell a környezettudatosság jegyében szeretné, hogy minél tovább használd, így ad pár tippet, hogy mivel érheted ezt el.

A laptopok annyira a mindennapi életünk részévé váltak, hogy hajlamosak lehetünk elfeledkezni a karbantartásukról. Pedig évente legalább egyszer mindenképp érdemes egy nagytakarítást elvégezni kívül-belül, ha minél tovább használni szeretnénk az eszközünket. Ennek fontosságára hívja fel a figyelmet a januári „tisztítsd a számítógéped” kezdeményezés, ami többlépcsős takarítást ajánl: egyrészt magát a hardvert érdemes megszabadítani a belül felgyülemlett portól, kosztól, majd utána ajánlott közelebbről megnézni azt is, hogy mit tárolunk az eszközön, megfelelően használjuk és védjük-e azt.

Az egyik legnagyobb laptopgyártónak számító Dell számára fontos a környezettudatosság. Az elektronikai ipar és az elektromos hulladék az egyik legnagyobb környezeti probléma napjainkban: 2020-ban 53,6 millió tonna elektronikai hulladék keletkezett a világon. A gyártó érzi a probléma súlyosságát, és közel húsz éve dolgozik azon, hogy csökkentse a saját, illetve a partnerei és a vásárlói ökológiai lábnyomát. Ennek érdekében figyel arra, hogy az eszközei könnyen hozzáférhetők és szétszerelhetők legyenek. A termékek, az alkatrészek és az összetevők javíthatók és cserélhetők, hogy növeljük a modellek élettartamát.

De maga a felhasználó is sokat tehet azért, hogy minél tovább használja a laptopját, így tudatos viselkedéssel nem csak a saját pénztárcáját kíméli, de a környezetvédelmi törekvéseket is támogatja, ha nem kell új eszközt vásárolnia. A Dell ehhez is ad pár tippet.

DELL

Ami kívül van

Az alaposabb

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs