„Ez a vereség a mi hibánk, sajnálom” – nem keres kifogásokat a veszprémi kézis

Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint Blaz Blagotinsek piros lapja volt a fordulópont a lengyel Lomza Vive Kielcével szemben 37-35-re elveszített elődöntőben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjén.

A második félidő nehéz volt, főleg a piros lapot követően. Úgy érzem, ez volt a fordulópont, ráadásul nem volt szerencsénk a ziccerekkel, illetve a technikai hibákból kapott gólokkal

– nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón a szerb tréner. A szlovén beállót, Blagotinseket a 35. percben, 20-19-es veszprémi vezetésnél zárták ki.

Ilic hozzátette, a szünet után szinte folyamatosan eggyel kevesebb játékosa volt a pályán, és döntötte el a meccset, bár a kiállításokat nem véleményezte, mert nem látta mindegyik szabálytalanságot. Szerinte a védekezés egy ideig jól működött, mert bizonyos helyzetekben nyomás alá helyezték a Kielce támadóit, de Blagotinsek végleges kiállítása után elveszítették a hatos védőfaluk korábbi minőségét.

Az első félidőben a Veszprém három góllal is vezetett, a szünetben pedig 18-16 volt az állás a javára.

A Kielce vezetőedzője, Talant Dujshebaev megjegyezte, már az első felvonást sem érezte rossznak, de több ziccert is elrontottak, mint a későbbiekben, illetve a kapusaik csak öt védést mutattak be a nyolc veszprémivel szemben, ez volt a különbség.

A második félidőben aztán Andreas Wolff is több fontos védést mutatott be, ez erőt adott, megváltoztatta a meccset, és ez volt a sikerünk kulcsa

– nyilatkozta a kirgiz származású spanyol edző.

A beálló Sipos Adrián szerint kizárólag a Telekom Veszprém hibája, hogy kikapott.

„Az ő játékuk javult, támadásban pontosabbak voltak, mi viszont sokkal-sokkal rosszabbul játszottunk, mint ahogy szerettünk volna, illetve ahogy megbeszéltük. A második félidőre nagyon jól jöttek ki a lengyelek, nagyon taktikusan játszottak, nem gyorsították a játékot, csak akkor, amikor kellett” – nyilatkozta a lefújás után Sipos Adrián az MTI-nek.

Mint mondta, a szünet után némileg szétesően játszottak, elkezdtek kapkodni, amikor ellenfelük kezdte uralni a meccset.

Nagyon

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs