Evakuálás Volnovahában: az idővel is versenyeznek a mentőegységek

Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Ideiglenes tűzszünetet rendeltek el két ukrán városban, a civileknek öt órájuk van távozni Vissza a közvetítéshez

Kay Nietfeld / picture alliance / Getty Images

Önkéntesek és vészhelyzeti mentőegységek versenyeznek az idővel, hogy evakuálni tudják az Ukrajna délkeleti részén lévő Volnovaha lakosságát. Az eredetileg húszezres lakosságú települést több oldalról támadják egyes hírek szerint az oroszok, de a szombati átmeneti tűzszünet lehetőséget ad a polgári lakosság kimenekítésére a városból.

Volnovaha nincs messze a másik bekerített ukrán várostól, Mariupoltól, ahol szintén humanitárius okokból hirdettek tűzszünetet.

Az orosz védelmi minisztérium – a CNN szerint – most bejelentette, hogy szünetelteti Volnovaha térségében a bombázásokat, akárcsak Mariupol környékén. Az amerikai hírforrás szerint a városban gondok vannak a víz- és áramellátással, és igyekeznek a háború okozta romok közül minél több embert kimenteni. Ráadásul sokan fűtés nélkül maradtak Volnovahában. Az egyik önkéntes, Denisz Cucajev szerint az épületek romjai alatt is sok ember maradt. A CNN helyi lakosoktól azt az információt kapta, hogy a város jelentős részét lerombolták a harcokban, és szinte minden irányból támadások érték a települést, ahol sok a sebesült és a halott.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs