Együttműködésbe kezdenek az idegenvezetők az iparkamarával

A most aláírt együttműködés az alábbi területekre terjed ki:

1. Olyan szakmai ajánlások, jogszabály módosítások, illetve tervezetek kidolgozása, amelyek figyelemmel vannak a turizmus fejlődésével kapcsolatos és a Magyarországra látogató turisták által támasztott elvárásokra – megteremtik az idegenvezetők számára az igényes és színvonalas munkavégzés feltételeit.

2. Az idegenvezetői tevékenység gyakorlásához szükséges képesítési, szakmai-gyakorlati és nyelvi elvárások megfogalmazása, a folyamatos képzéssel kapcsolatos szempontrendszerek rögzítése.

3. Az idegenvezetői tevékenység felügyeletének és ellenőrzésének megteremtése érdekében olyan szakmai anyag kidolgozása, amely ezt engedélyhez/nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységként szabályozza. A kapcsolódó ellenőrzési feladatokkal együtt a különböző szakmai szervezetektől függetlenül működő területi gazdasági kamarák hatáskörébe utalják a szakmai anyagokban.

4. Az idegenvezetők számára szervezett (felnőtt) képzések, továbbképzések és tanfolyamok szervezése, a tematika, és a képzés eredményes elvégzéséhez szükséges elvárások kidolgozása.

A BKIK ugyanakkor vállalta, hogy a MIE-vel való együttműködés során kialakított szakmai ajánlásokat, jogszabály tervezeteket a jogalkotók, illetve a kormányzat részére eljuttatja, és az elfogadás érdekében a különböző szakmai fórumokon támogatja. A sikeres együttműködés érdekében a továbbiakban a MIE és a BKIK rendszeresen, évente legalább 2 alkalommal áttekinti és értékeli a megvalósított feladatokat, illetve új célokat fogalmaznak meg.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs