Egyre fontosabb a fenntarthatóság az Y-generációnak

Kutatások szerint a most munkába álló huszonévesek eltérő elképzelésekkel és elvárásokkal rendelkeznek nem csak a munkahelyük kiválasztásakor, hanem a higiéniát illetően is. Mindkét esetben a fenntarthatóságot helyezik előtérbe. A Nielsen piackutató adatai szerint e generáció 73 százaléka hajlandó lenne többet fizetni a fenntartható árukért és szolgáltatásokért ezen a területen is – olvasható a higiéniai termékeket gyártó Tork lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Több kutatás is hangsúlyozza, hogy az egészséges táplálkozás, a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság egyre nagyobb hangsúlyt kap a vásárlási döntésekben. Olyan termékeket és szolgáltatásokat keresnek, amelyek teljesítik a fenntarthatósági irányelveket. Ahhoz, hogy egy cég meg tudjon felelni ezeknek, a teljes ellátási láncában át kell gondolni a termékek tervezésének és gyártásának folyamatát. Ez igaz a professzionális higiénia területére is.

A higiéniai termékekkel kapcsolatban a felmérés szerint 66 százalék hajlandó lenne többet áldozni fenntarthatóbb árucikkekre és szolgáltatásokra, amelyek például kevesebb energia, víz felhasználásával, illetve káros vegyi anyag felhasználása nélkül készülnek, egyben érvényesítik az újrafelhasználás szempontját is.

A legtöbb vendéglátóegységben, étteremben, hotelben vagy akár stadionokban, közintézményekben és a munkahelyeken, irodákban nagy mennyiségben használnak különböző professzionális higiéniai termékeket, így hosszabb távon a versenyképesség megőrzésének egyik feltétele is lehet, hogy a professzionális higiénia területén is olyan partnerrel dolgozzon egy vállalat, amely a fenntarthatóságban is élen jár.

A mérsékelt fogyasztást elősegítő szalvéta adagoló, takarékos kéztörlőpapír adagoló, vagy a kevesebb hulladékot termelő, használat közben összezsugorodó folyékony szappan flakon; csak néhány olyan példa, ahol a higiéniai termékek fenntarthatóság terén jól teljesíthetnek.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs