Drámai végjáték, vb-negyeddöntős a magyar női hokiválogatott

Negyeddöntőbe jutott a magyar női jégkorong-válogatott a dániai világbajnokságon, miután a csoportkör zárásán a német csapat egy másodperccel a meccs vége előtt lőtt góllal 3-2-re legyőzte a házigazdát, írta az MTI.

A dánok két harmad után még vezettek 2-1-re, a kiesés elkerüléséért harcoló németek 4:11 perccel a vége előtt egyenlítettek. A hajrában lehozták a kapusukat, és egy másodperccel a lefújás előtt betaláltak. A játékvezetők először azt videózták, hogy a korong időben áthaladt-e a gólvonalon, majd azt, nem akadályozták-e a dán kapust a védésben.

Az alapjátékidős sikerükkel a németek bennmaradtak az élvonalban, és negyeddöntőbe juttatták a magyarokat, míg a dánok kiestek.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata – amely múlt csütörtökön 4-2-re legyőzte a németeket, majd pénteken 7-1-re kikapott a csehektől, vasárnap 1-0-ra a házigazda dánoktól, hétfőn pedig szétlövésben maradt alul a svédekkel szemben – csütörtökön az Egyesült Államok vagy Kanada ellen lép jégre.

Bármelyikük is lesz a következő akadály, ellenük a papírforma alapján nincs esély. Kanada a címvédő, összesen 11-szeres világ- és ötszörös olimpiai bajnok, míg az amerikaiak kilenc vb-n és két olimpián diadalmaskodtak. A negyeddöntőt követően az 5-8. helyért sorra kerülő meccseket és az elődöntőket szombaton, a helyosztókat pedig a hatodik helyig vasárnap rendezik.

A bennmaradásukat hétfőn biztosító magyarok számára a nyolc közé jutás óriási fegyvertény, a célkitűzés az volt, hogy jövőre is az elitben szerepelhessenek. A 2023-as vb-nek Kanada ad otthont, várhatóan Ottawában lesz a torna április elején.

Női jégkorong, vb, csoportkör, 6. (utolsó) játéknap

B csoport:
Csehország – Svédország 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Németország – Dánia 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

A végeredmény: 1. Csehország 12 pont, 2. Svédország 7, 3. Magyarország 4, 4. Németország 4, 5. Dánia 3.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött. Az ötös utolsó helyezettje kiesett a divízió I/A-ba, míg a legjobb három a negyeddöntőben folytatja.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs