Cher és Ozzy Osbourne is bekerül a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

Cher, Ozzy Osbourne, Mary J Blige és a Kool & The Gang is abban a megtiszteltetésben részesül idén, hogy beiktatják őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Mellettük a Dave Matthews Band, a Foreigner, Peter Frampton és az A Tribe Qualled Quest kerül be idén a halhatatlanok közé. És bár nagy megtiszteltetés, akad valaki, aki szerint évtizedeket csúszott a beiktatás.

Sonny (Cher alkotótársa – a szerk.) és én még mindig nem kerültünk be, és ez egy kicsit már gorombaságnak tűnik. Sonny jó író volt, és együtt olyan dolgot indítottunk el, amit addig még soha senki ne csinált. Mi már akkor furcsa hippik voltunk, mielőtt egyáltalán kitalálták a fogalmat, amikor a Beatles még gombahajat és környakú öltönyt viselt. Egy egész generációra voltunk hatással, mit akartok még?

– nyilatkozta Cher még 2010-ben, amelyet a Guardian idézett.

A szabályok szerint azt iktathatják be az intézménybe, akinek az első felvétele megjelenése óta legalább 25 év telt el. Chernek némiképp igaza van a késéssel kapcsolatban: idén épp hatvan éve, hogy megjelent a Ringo I Love You.

Osbourne már korábban részesült az elismerésben, igaz, akkor nem szólóelőadóként, hanem a Black Sabbath tagjaként. Az A Tribe Called Quest hiphopformáció 34, Blidge 32, Frampton 52, a Dave Matthews Band 30, a Foreigner 47, a Kool & the Gang 55 évvel a debütlemez után kerül be a Csarnokba.

A zenei kiválóság díját idén a 2023 szeptemberében elhunyt Jimmy Buffett, az MC5, Dionne Warwick és Norman Whitfield kapják. Díjat kap három blueselőadó, akiket a zenére gyakorolt hatásuk miatt tüntetnek ki: az amerikai Big Mama Thornton, és két brit művész, Alexis Korner és John Mayall.

A beiktatási ceremónia október 19-én lesz Clevelandben.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs