Börtönbe megy a droggal kereskedő kismama a szerelmével

Börtönre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a szerelmespárt, akik kábítószerrel való kereskedésből egészítették ki a havi bevételüket. A pár tavaly júniustól a férfi tatabányai lakásában lakott.

A férfi körülbelül 170 forintos jövedelemmel rendelkezett havonta, a szerelmének azonban semmilyen legális jövedelme nem volt. A férfi amfetamint és kokaint, a míg párja marihuánát, amfetamint és kokaint fogyasztott az elfogása előtt.

Tavaly a pár a megélhetésüket részben marihuána és speed eladásából biztosította, valamint eladás és saját fogyasztásuk céljából a házban a jelentős mennyiséget háromszorosan meghaladó mennyiségű marihuánát, amfetamint és kokaint tartottak, illetve 14 tő kannabiszt termesztettek. A kábítószert a férfi szerezte be a fővárosból, majd azt a közös lakóhelyükön árulták.

A szerelmesek már az előkészületi ülésen beismerték a bűnösségüket. A bíróság bűnösnek mondta ki őket jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedés és visszaélés miatt. A férfi öt év fegyházat, a terhessége 8. havában lévő kismama pedig 4 év fegyházat kapott azzal, hogy a büntetése fele része kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható, mert különösen méltányolandó körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy rövidesen anya lesz és a kábítószerrel is szakított.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn, a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, a nő és védője tudomásul vették az ítéletet, azzal a kéréssel, hogy a bíróság a végrehajtás megkezdésére adjon halasztást, hogy a nőnek ne a fegyházban kelljen világra hoznia gyermekét.

Fotó: Pixabay

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs