Bombariadó miatt kiürítették a Szépművészeti Múzeumot

A Bosch-kiállítás is most zajlik a Hősök terei épületben.

A Szépművészeti Múzeumban bombariadó van, kint volt a rendőrség is, nem lehetett bemenni, azt mondták, még egy óráig tarthat az átvizsgálás.

Ezt munkatársunk jelentette csütörtökön kora este. A múzeum Facebook-oldalán nincs nyoma egyelőre ilyesminek, a rendőrséget kerestük az ügyben, az ORFK a következő választ adta:

Megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.

Úgy tudjuk, ugyan 6-kor bezárt a múzeum a látogatók elől, későbbre le volt szervezve egy VIP-tárlatvezetés. A múzeumban egyébként nagyszabású Hieronymus Bosch–kiállítás zajlik épp.

Két napja az egész országban több plázában fújtak bombariadót és vonult ki a rendőrség, a fővárosi bevásárlóközpontok mellett győri, kaposvári és debreceni plázákat is ki kellett üríteni. Akkor a rendőrség annyit közölt:

az országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Válaszadásunkig robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs