Biden üzent a kubai vezetésnek: Hallják meg a nép szavát!

Joe Biden amerikai elnök hétfőn nyilatkozatban szólította fel a kubai vezetést, hogy “hallja meg népe szavát”, és adjon választ annak szükségleteire, ahelyett, hogy saját meggazdagodásával foglalkozna – írja az MTI.

A Fehér Ház közleménye kiemeli, hogy az amerikai kormány a kubai nép oldalán áll, és támogatja “hangos szabadságkiáltásának” törekvéseit. Az amerikai elnök aláhúzta, hogy a kubai nép alapvető és egyetemes jogait gyakorolja, beleértve a békés gyülekezés jogát, valamint azt, hogy szabadon dönthessen a saját jövőjéről. Ezt tiszteletben kell tartani – szögezte le.

Nem sokkal korábban a kubai elnök védelmébe vette a kubai kormányzat koronavírus-járvány kezelését, és rámutatott, hogy a gyógyszerhiány ellenére a halálozási arány még mindig viszonylag alacsony a karibi államban.

Miguel Díaz-Canel televíziós beszédében az Egyesült Államokat és a Kubát sújtó gazdasági szankciókat tette felelőssé a tüntetésekért, és felszólította támogatóit, hogy ne üljenek fel a provokációknak.

Vasárnap több kubai városban is kormányellenes tüntetések voltak, hasonló nagyságú demonstrációkra már több mint huszonöt éve nem volt példa a karibi szigetországban.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs