Bencsik András szerint az elhalt aljnövényzet okozta a katasztrófát Ausztráliában


Lapzártakor még nem lángoltak a budapesti erdők, a nagykörúti bozótos sem parázslott, és úgy nézett ki, hogy az elkövetkező napokban sem kell számolni plusz negyvenfokos hőséggel

– kezdik értekezését Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a lap eheti vezércikkében.

Ebből arra következtet, hogy az ábrándos lelkű Karácsony Gergely által kikiáltott klímavészhelyzet a jelek szerint tényleg csak üres retorikai fogás, ellentétben mondjuk Ausztráliával, ahol tombol a tűzvész, de a józan ausztrálok közül egyre többen mondják, hogy a borzalmas méretű katasztrófában a Karácsony-féle klímaharcos zöldek felelőssége nem csekély.

Fotó: SAEED KHAN / AFP / Europress

Mint írja,

a meleget ugyan nem a zöldek csinálták, azonban az, hogy hosszú évek kitartó munkájával elérték, hogy a nyaranta mindig rendkívül forró, középső területein pokoli sivataggal megvert Ausztrália erdeit és bozótosainak alját az elhalt növényzettől még véletlenül se tisztogassa az ember, mert annak olyan természetesnek kell lenni, ahogy azt a Jóisten rosszkedvében megteremtette, az ő bűnük.

Szerinte ennek eredményeképpen olyan roppant gyúlékony massza halmozódott föl az ausztrál erdők tövében, ami fölért egy pokolgéppel.

Hozzáteszi,

az ausztrálok bizonyára elgondolkodnak majd azon, hogy kell-e mindenben a hülyeségig szektás zöldmozgalmárokra hallgatni, vagy esetleg megkockáztathatják a józan ész rehabilitálását.

Bencsik András az igazi vészhelyzetnek viszont nem a klímát tartja, hanem azt, hogy ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz-KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék. Mint fogalmaz: nem kicsit, nagyon.

Emlékezetes, Kósa Lajos tavaly augusztusban értekezett arról az amazóniai erdőtűz kapcsán, hogy nem az őserdő ég, hanem a bozótos.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs