Belecsapódott egy turista drónja egy épületbe, ahol Mussolini több beszéde is elhangzott

A szigorú repüléstilalmi övezet szabályainak megsértése miatt helyeztek vád alá egy turistát, miután Róma központjában egy műemlék tetejébe csapódott a drónja. A harminckilenc éves argentin férfi a Piazza Venezián röptette a drónját, amikor elveszítette az uralmat a gép fölött, amely a XV. században épült Palazzo Venezia tetejének ütközött. Az épületből hangzott el Benito Mussolini fasiszta diktátor néhány ismertebb beszéde.

A drónt az épület biztonsági szolgálata találta meg, ezután a rendőrség lefoglalta. A turistát a rendőrök feljelentették, mivel nem tartotta tiszteletben a város feletti repüléstilalmi zónát. Akik drónnal akarják Rómát filmezni vagy fotózni, azoknak regisztrálniuk kell az olasz polgári repülésért felelős hivatalnál. A Vatikánban a sok nagy értékű műemlék miatt egyáltalán nem lehet drónt reptetni. A turisták azonban rendre megsértik a szabályokat.

[embedded content]

A múlt héten például két mexikói drónja ütközött a pisai ferde toronynak, ellenük is rendőrök intézkedés indult. 2020-ban egy negyvenéves lengyel turista drónja csapódott belülről a Kolosszeum falainak, miután figyelmeztették, hogy az amfiteátrumban tilos a drónozás, tavaly júliusban pedig egy hatvanegy éves férfi ellen emeltek vádat „a közlekedés biztonsága elleni támadás” miatt, miután kétezer méter magasban röptette a gépét Róma fölött.

Szerencsére eddig nem jelentettek károkat a műemlékekbe csapódó drónok miatt. Arról sem tudni, hogy bárkit megbüntettek volna, noha a drónszabályok megsértésért ötszáztizenhat eurótól hatvannégyezer euróig terjedő bírság szabható ki.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs