Bali a legkedveltebb úticél a magyarok körében

Az utazók között a repjegy.hu által készített felmérésben több mint 40 ezren vettek részt, az átaluk adott válaszok alapján a képzeletbeli bakancslista élén Bali, a Maldív-szigetek és a Seychelle-szigetek áll, ide szeretnének a leginkább elutazni a magyarok.

A top 10-be sorrendben még New York, Havanna, Sydney, Los Angeles, Dubaj, Miami és Tokió szerepel, eze közül Budapestről közvetlenül csak Dubaj és New York érhető el egyelőre.

Tavaly Bora Bora és New York még az első két helyen szerepelt a listán, idén Francia Polinézia paradicsomi szigetcsoportja már be sem került a TOP 10-be, és az amerikai metropolisz is leszorult a dobogóról. 

A korábbi felmérésekhez képest az európai városok egyre kevésbé vonzzák a magyarokat: az örök kedvencek, mint Róma, Párizs vagy akár Barcelona 2018-ban és 2017-ben még az élmezőnyben szerepeltek, az idei felmérésben már egyik sem fért be a tízes mezőnybe.

Ugyanakkor egyre nagyobb nyitottságot mutatnak az utazók a távoli helyek felé, és ez nem feltétlenül a fehérhomokos, pálmafás tengerparti nyaralóközpontokat jelenti. Az olyan metropoliszok, mint New York, Los Angeles és Miami is egyre népszerűbbek.

A repjegy.hu elemzése szerint Havanna, Dubaj és Sydney teljesen más karakterű városok, de egyre népszerűbbek, és meglepő, hogy Tokió befért a top 10-be, már csak azért is, mert korábban soha nem szerepelt a japán főváros ezen a listán.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs