Babos a legjobbkor állt bosszút a mumusán

Babos Tímea második mérkőzését is megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy győzelemre van a főtáblás szerepléstől.

A világranglistán 112. Babosra a spanyol Lara Arruabarrena Vecino (157.) várt, akitől az eddigi négy találkozójukon kikapott – igaz, azokat salakon vagy füvön vívták.

Legutóbb a 27 éves rivális idén áprilisban verte meg őt Bogotában 6:7, 6:4, 6:1-re.

Az ötödik csata első kilenc gémje mindkét oldalon csak hárított bréklabdákat hozott, aztán a 19. kiemelt Babos 5:4-nél három újabb bréklabdához jutott – melyek már egyben szettlabdák is voltak -, és az elsőt értékesítve játszmaelőnybe került.

A folytatásban 1:1 után a magyar teniszező sorozatban négy játékot söpört be, majd némi nehézségek árán kiszerválta a meccset, amely 1 óra 18 percig tartott.

Babos a főtábláért a 11. helyen rangsorolt, hazai közönség előtt szereplő Varvara Lepchenkóval (118.) csap össze a selejtező zárófordulójában.

Stollár Fanny hétfőn, Bondár Anna már korábban búcsúzott a selejtezőben a US Openen, melynek főtábláján magyarként egyedül Fucsovics Márton indul alanyi jogon.

Fucsovics idei kedvenc ellenfelével kezd a US Openen

Már háromszor le tudta győzni idén, miért ne menne negyedszerre is?!

Eredmény, selejtező, 2. forduló:

Babos Tímea (19.) – Lara Arruabarrena Vecino (spanyol) 6:4, 6:1

  Kiemelt kép: KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs