Az utak tömeges lemondásától tartanak Ausztráliában

A Skift cikke szerint az ausztrál turisztikai iroda eddigi becslése szerint nem okoztak számottevő visszaesést a turizmusban a bozóttüzek, egyelőre a fő piacot adó ázsiai utazási irodák sem tapasztaltak ilyen jelenséget.

De az ország médiában való negatív feltüntetése és a tüzek, valamint a legnagyobb küldő országok (Szingapúr, Kina, Egyesült Államok, Egyesül Királyság) turistáknak szóló figyelmeztetései mind aggodalommal töltik el a szakértőket.

A tűz által érintett területen van több olyan luxus nyaralóhely, amelyet kényszerűen be kellett zárni, és egyelőre nem tudni, hogy ezek mikor nyithatnak meg újra. Emellett Sydney-ben rengeteg kültéri rendezvényt le kellett mondani a rossz levegőminőség miatt.

Szingapúr egyik legnagyobb kiutaztatója, a Chan Brothers szóvivője a szaklapnak azt mondta, egyre közeleg a kínai holdújév időpontja, az előzetes foglalások egyelőre a tavalyi szinten vannak. Ennek oka, hogy a bozóttüzek főként Új-Dél-Wales régiót érintik, a többi szövetségi államot nem.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a biztonság az elsődleges, ezért folyamatosan nyomon követik a helyzetet és szükség esetén megteszik a lépéseket az utasok biztonsága érdekében. 

A probléma a Skift szerint elsősorban nem is ezzel van, hanem azzal, hogy a turisták hogyan fogják fel és hogyan fogadják a bozóttüzeket, és arra hogyan reagálnak. Ők ugyanis olyan információk után kutatnak, amelyek segítenek nekik eldönteni, hogy megszakítsák-e tervezett útjukat, vagy sem. Az időjárás pedig a tüzektől távol is érezteti hatását, ez is negatívan befolyásolhatja a döntéshozatalt.

Bár az elmúlt napokban esett némi eső, és csökkent a nappali hőmérséklet, a következő napokban újra felmelegedés várható, a hatóságok szerint az is előfordulhat, hogy a tüzek még hónapokon át égni fognak Ausztrália dél-keleti és keleti államaiban.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs