Az ukrán elnök is elkapta a koronavírust

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek pozitív lett a koronavírus-tesztje – ezt ő maga hozta nyilvánosságra hétfőn közösségi oldalán.

Nincs olyan szerencsés ember a világon, aki számára a Covid-19 nem jelent veszélyt

– írta Facebook-bejegyzésében. Közölte, hogy 37,5 fokos hőemelkedése van, de jól érzi magát. „Megígérem, hogy elszigetelem magam, és folytatom a munkát. A legtöbben legyőzik a Covid-19-et. És én is túl fogom élni. Minden rendben lesz!” – tette hozzá Zelenszkij.

Andrij Jermak, Zelenszkij elnöki hivatalának vezetője később a Facebookon közölte, hogy ő is megfertőződött, és úgyszintén házi karanténba vonul, írja az MTI.

Az ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka még június közepén kapta el a koronavírust, június 16-án kétoldali tüdőgyulladással kórházba került, július 3-án engedték haza. Később egy interjúban Zelenszkij elmondta, hogy akkor hétéves fia is megfertőződött.

Október végén Jermak két helyettesének lett pozitív a PCR-tesztje. Október 24-én Andrzej Duda lengyel elnökről derült ki, hogy elkapta a koronavírust, miután október 11-13-án Ukrajnában járt és találkozott Zelenszkijjel.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ukrán elnöki hivatal

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs