Az oroszok szerint Iszkander rakétával találtak el egy ukrán katonavonatot

Iszkander rakéta talált egy ukrán tartalékosokat szállító vasúti szerelvényt, az orosz légerő precíziós csapásai pedig a földön semmisítettek meg nyolc ukrán katonai gépet – jelentette ki egyebek között Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint precíziós levegő-föld fegyverek az ukrán légierő öt harci repülőgépét találták el a Poltava megyei Mirhorod katonai repülőterén. Beszámolója értelmében egy Szu-27-es és egy Szu-24-es megsemmisült, további két Szu-27-es és egy Szu-24-es pedig kritikus kárt szenvedett, mintegy harminc katona pedig életét vesztette. A Dnyipropetrovszk megyei Dnyipro katonai repterén egy nagypontosságú csapás három repülőgépét pusztította el.

A szóvivő szerint légierő egy újabb precíziós csapása a Mikolajiv megyei Novji Buhnál megsemmisítette az ukrán Kahovka csoportosulás parancsnoki állását, aminek következtében 64 katona életét vesztette hét haditechnikai eszköz pedig üzemképtelenné vált.

Állítása szerint a Dnyipropetrovszk megyei Csapline vasútállomáson egy Iszkander rakéta közvetlenül eltalált egy katonai szerelvényt, aminek következtében életét vesztette az ukrán fegyveres erők tartalékos állományának több mint kétszáz, a Donyec-medencébe induló katonája és tíz haditechnikai eszköz.

A Hmelnyickij megyei Sepetivka faluban nagypontosságú levegő-föld fegyverek megsemmisítették egy páncélosokat és rakétavetőket – köztük külföldi gyártmányúakat is – javító vállalat műhelyeit. Zaporizzsjában az Iszkra üzemet érte találat, ahol lég- és lövegvédelmi radarállomásokat javítottak. Rpmba dőltek a Migremont repülőgépjavító üzem épületei is.

Az orosz harcászati légierő gépei, valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok hét vezetésipontot, 149 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, négy lőszerraktárt és egy katonai üzemanyagtárolót támadtak. A donyecki régióban folyatatott lövegelhárítás két lőállásban lévő ukrán Grad- és három D-30-as szakasz tüzét fojtotta el, a légvédelem pedig lelőtt öt drónt és 19, az amerikai HIMARS sorozatvetőkből kilőtt rakétát a kahovkai vízierőmű, valamint Herszon és Donyeck város körzetében.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 273 repülőgépet, 148 helikoptert, 1808 drónt, 369 légvédelmi rakétarendszert, 4384 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 819 rakétasorozatvetőt, 3340 tüzérségi löveget

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs