Az olimpia hozhatja el a vegán forradalmat Japánba

Japán általában nem a legkönnyebb terep a speciális étrendet követőknek, mivel a hagyománykövető távol-keleti ország valamelyest le van maradva ezen igények kiszolgálásban. Főleg a vegánok és vegetáriánusok szívhatják a fogukat, ha Japánban járnak, mivel nem nagyon tüntetik fel az ételeken, hogy a speciális étrendet követők is fogyaszthatják őket.

A nyári olimpiai játékok viszont változást hozhatnak ebben is, mivel a turista áradatban szép számmal lesznek majd vegánok, vegetáriánusok is, így őket is ki kell szolgálni, hova tovább, nagyon jó piacnak is számítanak. Ezért azán sokan hihetetlen sebességgel kezdték el bevezetni vegán és vega termékeiket, amelyek lassan a legnagyobb áruházláncokban is meg fognak jelenni.

Japánban is vannak már, akik felismerték a folyamatot, és ők most azon dolgoznak, hogy tudatosítsák az emberekben.

Konishi Mitsue, a Global Data vezető elemzője azt mindta, Japánban alig 1 százalék nyilatkozott úgy, hogy vegetáriánus étrendet követne, vegánnak pedig szinte senki nem vallotta magát. Eközben globálisan globálsian a vegánok aránya 2, az Egyesült Államokban 5 százalék. Az olimpia után azonban érdemes lesz újabb kutatást készíteni, szakértők arra számítanak, hogy a sportrendezvény után Japánban is nagyobb népszerűségnk fog örvendeni a vega és a vegán étrend is.

Cikk forrása

Ugyanabból a kategóriából származó cikkek:

    Nincs